Fenerbahçe-Molde maçı hangi kanalda saat kaçta?

Fenerbahçe-Molde maçı hangi kanalda saat kaçta?

Fenerbahçe Molde maçı ile UEFA karşılaşmasına çıkıyor.

Fenerbahçe Molde maçı ile sahasında UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına çıkıyor. Cezası nedeniyle iki sezondan Avrupa Ligi'ne hasret olan sarı-lacivertliler, sahasında bu özleme son veriyor. Fenerbahçe Molde maçıyla birlikte Avrupa liglerinde ilk defa bir Norveç temsilcisiyle karşı karşıya geliyor. Peki Fenerbahçe Molde maçı hangi kanalda saat kaçta şifresiz mi yayınlanacak?

Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında oynadığı 194 maçın 69'unu  kazandı, 87'sini yitirdi - Avrupa arenasında 31 ülkeden 82 farklı takımla  eşleşen "Sarı Kanaryalar", ilk kez bir Norveç ekibine karşı mücadele edecek. UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın ilk maçında  Norveç'in Molde takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında 195. sınavına çıkacak. Farklı kulvarlarda bugüne dek çıktığı 194 maçın 69'unu kazanan  sarı-lacivertli ekip, 87 maçı yitirdi, 38 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda rakip fileleri 241 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde  297 gol gördü.

Fenerbahçe Molde maçı hangi kanalda saat kaçta, maç şifresiz mi?
Fenerbahçe Molde maçı bu akşam saat 20:00'da başlayacak. Mücadele TRT 1 ve Tivibu sporkanallarından ortak yayınla ekranlara gelecek.

İç sahada 97. maç
Fenerbahçe, iç sahada 97. Avrupa kupası maçına Molde karşısında oynayacak. Sarı-lacivertliler, geride kalan 96 Avrupa kupası mücadelesinde 46  galibiyet aldı, 20 maçta berabere kaldı, 30 kez de yenildi. İç saha maçlarında rakip fileleri toplam 141 kez havalandıran "Sarı  Kanaryalar", kalesinde ise 110 gol gördü. Sarı-lacivertlilerin, Avrupa kupalarında ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı 96 maçta alınan sonuçların oluşturduğu tablo şöyle:

İlk kez Norveç ekibiyle oynayacak
Fenerbahçe Avrupa kupalarında ilk kez bir Norveç temsilcisiyle karşılaşacak. Avrupa arenasında bugüne dek 31 ülkeden 82 farklı takımla eşleşen  sarı-lacivertliler, Norveç ekibine karşı ilk kez mücadele edecek. Norveç'in Molde  ekibi, Fenerbahçe'nin Avrupa'da karşılaşacağı 32. ülke takımı olacak. Kupalarda en çok (9 kez) İngiliz ekiplerle eşleşen Fenerbahçe, 8'er  kez Fransa, İtalya ve Hollanda, 7 kez de Macaristan takımlarıyla karşılaştı. Alman takımlarıyla 6, Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Romanya ekipleriyle  beşer, Portekiz temsilcileriyle 4, Ukrayna, Yunanistan ile İsveç takımlarıyla da  üçer kez eşleşen "Sarı Kanaryalar", Belçika, Polonya, Bulgaristan, Avusturya,  Rusya ve Yunanistan takımlarıyla ikişer kez, Faroe Adaları, Danimarka, Moldova,  Sırbistan, Belarus, Kıbrıs Rum Kesimi, İskoçya, Kuzey İrlanda, Lüksemburg,  Arnavutluk, İsrail ve Azerbaycan ekipleriyle ise birer kez rakip oldu.

Molde 83. rakip
Norveç ekibi Molde, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki 83. farklı  rakibi olarak kayıtlara geçti. Daha önce 82 farklı rakiple karşılaşan sarı-lacivertliler, ilk defa  Molde'yle eşleşti. Fenerbahçe, 56 yıllık Avrupa kupaları macerasında ise en fazla İngilizlerin Arsenal, Macarların MTK Budapeşte ve Hollanda'nın PSV Eindhoven takımlarıyla karşı karşıya geldi. Arsenal ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve ön elemesinde 3 defa eşleşen  Fenerbahçe, MTK ile Avrupa Kupa Galipleri Kupası, UEFA Kupası ve UEFA Şampiyonlar  Ligi ön elemesinde karşılaştı. Sarı-lacivertliler Hollanda'nın ünlü kulübü PSV Eindhoven ile de Avrupa'nın bir numaralı kupasında 3 kez mücadele etti.

Fenerbahçe'de 3 sakat bir cezalı
Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan stoperler Abdoulaye Ba ve Simon Kjaer ile Brezilyalı ortasaha Diego Ribas forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sırp kanat oyuncusu Lazar Markovic de, geçen sezondan kalan 2 maçlık cezası nedeniyle kadroda yok. 21 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Liverpool formasıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki Basel maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 4 maç ceza almıştı. Markovic, Celtic ile deplasmanda oynanacak maçta cezasını tamamlayacak.