Galatasaray lider turladı ! İşte yeni rakip...

Galatasaray lider turladı ! İşte yeni rakip...

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nun 6. ve son hafta maçında Galatasaray sahasında FBM Makina Balçova Yaşamspor'u 3-1 yendi.

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nun 6. ve son hafta maçında Galatasaray ile FBM Makina Balçova Yaşamspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede Galatasaray, Spor Toto 3. Lig ekibini 3-1 mağlup etti ve lider olarak bir üst tura yükseldi.

Galatasaray'ın üst turdaki rakibi H Grubu'nu 2. sırada bitiren Torku Konyaspor oldu..

Maçta 1-0 yeni duruma düşen Sarı Kırmızılılar sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 6. maçında İzmir temsilcisi FBM Makina Balçova Yaşamspor'u ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, yedeklerin ağırlıkta olduğu bir kadroyu sahaya sürdü.

Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen ancak FBM Makina Balçova Yaşamspor'u yenmesi durumunda lider olarak son 16 turuna kalacak sarı-kırmızılı ekipte, Felipe Melo, Wesley Sneijder, Alex Telles, Hakan Balta gibi as oyuncular, ilk 11'de yer aldı. Takımda daha az süre alan oyuncular da kupa maçında oynama fırsatı yakaladı. 

Karşılaşmanın 13. dakikasında Ali'nin attığı golle Balçova Yaşamspor Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Maçın 33. dakikasında ise Yasin Öztekin'in attığı skorda dengeyi getirdi. Maçın ilk yarısında başka gol olmayınca takımlar soyunma odalarına 1-1'lik eşitlikle gitti. Maçın 60. dakikasında ise Altan'ın kendi kalesine attığı gol Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. 

2-1'den sonra daha da rahatlayan Sarı Kırmızılılar 74. dakikada Pandev'in attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Golden sonra Galatasaray'ın önemli atakları olsa da maçta başka gol olmadı ve sahadan Galatasaray 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. 

Bu sonucun ardından Galatasaray G Grubu'nu 12 puanla Eskişehirspor'un üstünde lider tamamladı.

İŞTE MAÇ ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Hakem Abdulkadir Bitigen müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor ve bu sonuçla Galatasaray, G grubunu Eskişehirspor'un önünde lider olarak tamamlayarak üst tura yükseliyor.

90. DK: Kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan doğrudan kaleyi düşünüyor ve barajı aşan top sol kale direğinin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

90. DK: FBM Makina Balçova Yaşamspor'da Oğuzhan Yıldırım ceza yayının gerisinde topa elle müdahale ediyor ve hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor. Galatasaray kritik bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

90. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

87. DK: Ceza sahası sağ çaprazına hareketlenen Emre Çolak pasını ceza sahası sağ çaprazına hareketlenen Sinan Gümüş'e gönderiyor. Sinan topu sol tarafına çekerek sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

84. DK: Topla birlikte sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Ali Say ceza sahasına girer girmez topu penaltı noktasına doğru ortalamak istiyor ancak savunma bu topu karşılıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

82. DK: Galatasaray cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Felipe Melo oyundan alınırken yerine Sinan Gümüş oyuna dahil oluyor.

80. DK: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Ali Say sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

79. DK: Sol kanattan gelişen atakta Battal'ın pası ile topla buluşan Ali Say ceza sahasına giriyor ve rakibini geçerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Eray İşcan uzanıyor ve gole izin vermiyor.

76. DK: Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Kadir Arı ortasını altıpas alanının önüne doğru gönderiyor ancak kaleci Eray İşcan çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

75. DK: Galatasaray cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Goran Pandev oyundan alınırken yerine Emre Çolak oyuna dahil oluyor.

74. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Goran Pandev'in golü ile farkı ikiye çıkartıyor. Sol kanatta topla buluşan Alex Telles ortasını arka direğe doğru hareketlenen Goran Pandev'e doğru gönderiyor. Golcü oyuncu kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.

72. DK: FBM Makina Balçova Yaşamspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yusuf Çataloluk oyundan alınırken yerine Ahmet Bilecen oyuna dahil oluyor.

72. DK: Galatasaray'da Hakan Balta kısa süreli sakatlık geçiriyor.

70. DK: Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta Goran Pandev'in ara pası ile sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Yasin Öztekin yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ogün Çebi gole izin vermiyor.

67. DK: Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yekta Kurtuluş oyundan alınırken yerine Selçuk İnan oyuna dahil oluyor.

67. DK: Sol kanattan ceza sahasına sokulan Yasin son çizgiye inmeden ceza sahası içi sol çaprazına yerden pasını gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Wesley Sneijder gelişine sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

66. DK: Penaltı vuruşunda Felipe Melo topu yerden kalenin ortasına doğru gönderiyor ve kaleci Ogün Çebi yere uzanarak bu topu kontrol ediyor.

66. DK: Penaltı için topun başına Felipe Melo geliyor.

66. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Tarık Çamdal ceza sahasına giriyor ve rakibi Ayberk Kös'ün müdahalesi ile yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını işaret ediyor.

64. DK: Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Melo yerden kaleyi düşünüyor ancak kaleci Ogün Çebi üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

60. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Altan Aksoy'un kendi kalesine attığı gol ile öne geçiyor. Sağ kanat köşe bayrağına yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Bruma pasını ceza sahası dışı sağ çaprazındaki arkadaşı Sneijder'e gönderiyor. Sneijder tek pas ile sağ çapraza hareketlenen Tarık'ı görüyor. Tarık son çizgiye inmeden yerden ortasını yapıyor ancak altıpas sağ çaprazı üzerinde Altan Aksoy ters vuruyor ve top sol köşeden filelerle buluşuyor.

58. DK: FBM Makina Balçova Yaşamspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oğuzhan Palaz oyundan alınırken yerine Kadir Arı oyuna dahil oluyor.


57. DK: Ceza yayının gerisinde topla buluşan Yasin yerden sert vuruyor ancak kaleci Ogün Çebi bu topu iki hamlede kontrol ediyor.

55. DK: Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder ortasını sol direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

52. DK: Sol kanattan gelişen atakta Alex Telles ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak bu noktada hiç bir arkadaşı bulunmuyor ve top sağ kanattan taça çıkıyor.

50. DK: İkinci yarıya da baskı ile başlayan ev sahibi Galatasaray rakibini kendi yarı sahasına hapsediyor.

48. DK: Galatasaray gole çok yaklaştı. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Savunmadan seken topu penaltı noktası gerisinde Bruma kontrol ediyor ve topu düzelterek aşırtma vuruşunu yapıyor. Bu topu İskender Sahat çizgi üzerinden çıkartıyor. Altıpas alanına açılan topa yükselen Melo kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

46. DK: FBM Makina Balçova Yaşamspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Aydın Kuzu oyundan alınırken yerine Battal Demirbilek oyuna dahil oluyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı FBM Makina Balçova Yaşamsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.


45. DK: Hakem Abdulkadir Bitigen ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle ilk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

45. DK: Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Alex Telles doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top sağ direkten oyun alanına geri geliyor.

44. DK: Galatasaray gole çok yaklaştı. Wesley Sneijder ara pası ile savunma arasına kaçan Goran Pandev kaleci ile karşı karşıya pozisyonda aşırtma vuruşunu yapıyor ancak savunmada Oğuzhan Yıldırım son anda bu topu çizgi üzerinden çıkartıyor.

42. DK: Wesley Sneijder'in pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Yasin son çizgiye inmeden ön direğe doğru pasını gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Goran Pandev kayarak vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

40. DK: Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder doğrudan kaleyi düşünüyor ancak barajdan seken top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

38. DK: Sağ kanatta topla buluşan Yekta ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada topu kontrol eden Goran Pandev rakibi geçerek vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor. Ancak hakem Abdulkadir Bitigen, Goran Pandev'in topu kontrol ederken elle müdahale ettiğine hükmediyor ve bu pozisyon gol olarak değer kazanmıyor.

36. DK: Konuk ekip FBM Makina Balçova Yaşamspor bu dakikalarda kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

34. DK: Galatasaray'da Felipe Melo, rakibi Altan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

33. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Yasin Öztekin ile beraberliği sağlıyor. Wesley Sneijder'in pası ile sol çaprazda topla buluşan Yasin Öztekin rakibini geçerek ceza yayı sol çaprazından yerden vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

32. DK: Wesley Sneijder'in pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Yekta Kurtuluş çok sert vuruyor. Üst direkten dönen top penaltı noktasına doğru açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Goran Pandev kafa ile topu filelere göndermek istiyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

31. DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi Galatasaray'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

29. DK: Ceza yayı gerisinden kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder doğrudan kaleyi düşünüyor. Barajı aşan topu kaleci Ogün Çebi sol köşeye doğru uzanarak iki hamlede kontrol ediyor.

28. DK: FBM Makina Balçova Yaşamspor'da Aydın Kuzu hakeme yönelik itirazlarını sürdürüyor ve Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

26. DK: Savunma arkasına atılan uzun pası Oğuzhan Palaz kontrol etmek istiyor ancak genç oyuncunun pozisyonu ofsayt.

24. DK: Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Yasin pasını yay gerisindeki arkadaşı Yekta'ya vererek ceza sahasına doğru kaçıyor. Yekta pasını sol çaprazdaki arkadaşı Bruma'ya çıkartıyor. Bruma bekletmeden pasını tekrar Yasin'e veriyor. Yasin'in vuruşunda top savunmadan geri geliyor.

22. DK: Faul pozisyonundan sonra Oğuzhan Yıldırım kısa süreli sakatlık geçiriyor.

21. DK: Galatasaray'da Bruma, rakibi Oğuzhan Yıldırım'a yaptığı sert faul sonrasında hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

20. DK: Galatasaray'da Yekta Kurtuluş, rakibi Yusuf Çataloluk'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.


18. DK: Ceza yayının gerisinde topla buluşan Wesley Sneijder vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

15. DK: Sol kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken top arka direğe yöneliyor ve bu noktaya hareketlenen Koray Günter bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak savunma bu topu çizgi üzerinden çıkartıyor.

13. DK: GOOOLL!! FBM Makina Balçova Yaşamspor, Ali Say ile öne geçiyor. Hızlı gelişen atakta savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Ali Say sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor. Bu vuruş savunmadan tekrar kendisine geliyor ve rakibini geçerek altıpas sağ çaprazından tekrar vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

11. DK: Galatasaray gole çok yaklaştı. Yekta'nın savunma arasına attığı pasa hareketlenen Goran Pandev ceza sahasına girer girmez yerden vuruyor ancak kaleci Ogün Çebi uzanıyor ve gole izin vermiyor.

10. DK: Ev sahibi Galatasaray rakip yarı sahada baskısını artırıyor.

8. DK: Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Wesley Sneijder yerden sert vuruyor. Kaleci Ogün Çebi'den dönen top ceza sahası içi sol çaprazına açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Yasin Öztekin müsait pozisyonda gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

7. DK: Wesley Sneijder'in ara pası ile sol çaprazda topla buluşan Yasin Öztekin kalecinin öne çıktığını farkediyor ve ceza sahasına girer girmez aşırtma vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ogün Çebi geriye koşarak bu topu son anda çizgi üzerinde kontrol ediyor.

6. DK: Sol kanattan gelişen atakta Alex Telles ortasını ceza sahası içi sağ tarafına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Yekta gelen topu penaltı noktasına doğru çevirmek istiyor ancak savunma araya giriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

4. DK: Ev sahibi Galatasaray kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

2. DK: Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Ogün Çebi bu topu üst direğin hemen altından çıkartıyor.

1. DK: Müsabaka Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.


GALATASARAY: Eray İşcan, Tarık Çamdal, Koray Günter, Hakan Balta, Telles, Yekta Kurtuluş, Felipe Melo, Bruma, Sneijder, Yasin Öztekin, Pandev

BALÇOVA YAŞAMSPOR: Ogün Çebi, Oğuzhan Palaz, Altan Aksoy, Ayberk Kös, İskender Sahat, Ali Say, Aydın Kuzu, Yusuf Çataloluk, Ömer Esenkaya, Oğuzhan Yıldırım, Bayram Çelik


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]


Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'na döndü.

G Grubu'nda 9 puanla ikinci sırada yer alan sarı-kırmızılılar, son maçında bu akşam Balçova Yaşamspor'u konuk edecek.

Sarı-kırmızılı ekipte Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Sabri Sarıoğlu'nun sakatlıkları sürerken, Felipe Melo'nun da belinde ağrıları bulunuyor.

Türk Telekom Arena'daki müsabaka saat 20.00'de başlayacak.