Ibrahimovic durdurulamıyor

Ibrahimovic durdurulamıyor
Güncelleme:

Manchester United'ın İsveçli yıldızı Zlatan Ibrahimovic, son haftalarda ortaya koyduğu performansla dikkati çekiyor.

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki Manchester  ekibi ile sezon başında bir yıllık sözleşme imzalayan 35 yaşındaki futbolcu, tüm  kulvarlarda forma giydiği son 8 maçta rakip fileleri 8 kez havalandırarak ön  plana çıktı.

Ibrahimovic, son olarak Premier Lig'in 16. haftasında deplasmanda  Crystal Palace'ı 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmanın 88. dakikasında kaydettiği  golle alınan galibiyette başrolü üstlendi.
 
Son 8 maçta 8 gol
 
Zlatan Ibrahimovic, Manchester United forması ile tüm  organizasyonlarda çıktığı son 8 maçta 8 gole imza attı.
 
Premier Lig'de Swansea City'ye 2, West Ham United, Everton ve Crystal  Palace'a birer gol kaydeden deneyimli oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'nde de Zorya  filelerini bir kez havalandırdı.
 
İsveçli oyuncu, İngiltere Lig Kupası'nda Hırvat teknik adam Slaven  Bilic yönetimindeki West Ham United'ı 4-1'lik skorla geçerek yarı finale  yükseldikleri karşılaşmada ise 2 kez gol sevinci yaşadı. Ibrahimovic, bu süreçte  Tottenham ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki Feyenoord mücadelerinde ise takımının skor  yüküne katkı sağlayamadı.
 
Manchester United kariyerine Community Shield'ı kazanarak başlayan  yıldız futbolcu, bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 24 karşılaşmada ise 9'u ligde  olmak üzere 14 gol kaydetti. Ibrahimovic, UEFA Avrupa Ligi'nde 2, İngiltere Lig  Kupası'nda ise bir asist üretti.  
 
Gol attığı maçlarda tek mağlubiyet
 
Manchester United, Ibrahimovic'in bu sezon gol attığı maçlarda sadece  Manchester City'ye mağlup oldu.
 
Kırmızı-siyahlılar, İsveçli futbolcunun fileleri havalandırdığı 11  karşılaşmada 8 galibiyet, 2 beraberlik ve tek mağlubiyet aldı. Manchester United,  bu yenilgiyi Manchester City karşısında 2-1'lik skorla yaşadı.
 
UEFA Avrupa Ligi'nde ikişer gol ve asist 
 
Ülkesinde üst üste 11. kez yılın futbolcusu seçilen Ibrahimovic, UEFA  Avrupa Ligi grup aşamasında ikişer gol ve asistlik performans sergileyerek  takımının son 32 turuna çıkmasına katkı sağladı.
 
Organizasyonda 5 karşılaşmada forma giyen İsveçli futbolcu, Fenerbahçe  ile aynı grupta yer alan Manchester United'ın Ukrayna temsilcisi Zorya'yı 1-0 ve  2-0'lık skorlarla mağlup ettiği maçlarda rakip fileleri birer kez havalandırdı.  Tecrübeli futbolcu, kırmızı-siyahlıların sahasında Hollanda ekibi Feyenoord'u 4-0  mağlup ettiği müsabakada ise 2 asist üretti.