Japonya sarı kartla bir üst turda !

Japonya sarı kartla bir üst turda !
Güncelleme:

Dünya Kupası H Grubu'nda Japonya, Polonya'ya 1-0 yenilmesine rağmen, puan ve averajları aynı olan Kolombiya'dan daha az sarı kart gördüğü için adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Dünya Kupası’nda grup aşamasının son maçları büyük bir heyecana sahne olurken Polonya ile Japonya da H Grubu’nun son maçında Volgograd’da bir araya geldi. Nefes kesen karşılaşmayı Polonya 1-0’lık skorla kazandı ve hayal kırıklığı yaşadığı turnuvaya az da olsa moralle veda etti.

Japonya 59’da Jan Bednarek’in golüyle geri düşerken aynı saatte Samara’da başlayan ve Kolombiya ile Senegal’i buluşturan maçta 0-0’lık eşitlik sürmekteydi. 74’te Yerry Mina’nın golüyle Kolombiya 1-0 öne geçti, Japonya sevindi. Kolombiya sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılırken bu sonuçla Japonya üst tura ikinci sırada çıkmış oldu.

Senegal ile puanı, averajı, attığı ve yediği gol aynı olan Japonya, Senegal’den daha az sarı kart gördüğü için adını bir üst tura yazdırdı. Senegal ile Japonya aralarındaki maçta 2-2 berabere kalmıştı. Toplamda üç grup maçında Senegal 6, Japonya ise 4 sarı kart gördü.Japonya sarı kartla bir üst turda ! - Resim : 1