Ronaldo ve Bale tarih oldu !

Ronaldo ve Bale tarih oldu !
Güncelleme:

Manchester United'in 105 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Pogba, 2012'de İngiliz ekibinden 1 milyon Euro'ya ayrılmıştı.

Dünya futbolunda transfer sezonuna damgasını vuran takım Manchester United oldu. Kırmızı Şeytanlar, dün sağlık kontrolünden geçirdiği eski oyuncusu Paul Pogba’yı, İtalyan ekibi Juventus’tan tam 105 milyon Euro (Yaklaşık 347 Milyon TL) bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı.
 
Peki nasıl oldu da İngiliz devi, kendisi bulup alt yapısına aldığı ve ardından kısa süre de A Takım’da oynattığı bir oyuncuya bu parayı ödedi?
 
Bu hikaye, Pogba henüz 17 yaşındayken yani 2009’da başladı.
 
O dönem United’ın başında olan Sir Alex Ferguson, Fransız ekibi Le Havre’den bu yıldız adayını kadrosuna dahil etti. Ferguson, Pogba’dan da tıpkı daha önce Paul Scholes ve Ryan Giggs gibi yıldızlarına gençlik döneminde verdiği tavsiye gibi sabırlı olmasını istedi.
 
Ferguson kapıyı gösterdi
 
Ancak Pogba daha fazla oynamak istediğini söyledi ve bunun sonucunda Alex Ferguson ona kapıyı gösterdi. 2012’de Juventus, Pogba’yı sadece yetiştirme bedeli olan 1 milyon Euro’yu ödeyerek transfer etti.
 
Antonio Conte, daha ilk sezonunda Fransız oyuncuya 37 maçta şans verdi. Sonrasında bu sayı her sezon daha da arttı. Pogba ismi kısa sürede dünya futbolundaki yerini aldı.
 
 
Şu an itibariyle Fransa Milli Takımı’nın yıldız isimlerinden biri olan 23 yaşındaki oyuncu, Kırmızı Şeytanlar’a 105 milyon Euro’ya transfer oldu ve bu rakam, daha önce 100 milyon Euro (330.180.000 TL) ile dünyanın en pahalı futbolcusu olan Gareth Bale’e ödenen bonservis rakamını geride bıraktı. Cristiano Ronaldo ise 2009 yılında Manchester United forması giyerken 94 Milyon Euro'ya Real Madrid'e transfer olmuştu.

Fanatik