''Tarihi başarılara imza atıyoruz''

''Tarihi başarılara imza atıyoruz''

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, tek erkeklerde ise Marsel İlhan'ın ana tabloya yükselerek tarihi bir başarıya imza atmalarının planlı çalışmanın neticesi olduğunu söyledi.

Durmuş, açıklamada, Çağla Büyükakçay'ın bir grand slam turnuvasında ana tabloya yükselen ilk Türk kadın tenisçi olmasının ardından İpek Soylu'nun da aynı başarıyı gösterdiğini kaydetti. Durmuş, kadınların gösterdiği başarıyı tek erkeklerde Marsel İlhan'ın takip ettiğini dile getirdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasında Türk sporcuların ilklere imza attığını anımsatan Durmuş, "Sporcularımız, verdiğimiz emek ve inandığımız değerlerin sevincini bize yaşattılar. Bir hafta içinde her gün yeni rekorlar kırdık. Fransa Açık'ta tarihi başarılara imza atıyoruz. Yeterli değil ve daha fazlasını bekliyoruz. Ülkeler sıralamasında sporcularımızın ilk 10'a gireceklerine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Çağla Büyükakçay'ın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için önemli bir eşiği geçtiğini anlatan Durmuş, "Bir tur daha atlaması halinde Çağla, olimpiyatlara katılım hakkını kazanacaktır. Şimdilik şansı çok yükseldi. Aynı şekilde Marsel İlhan da iyi bir yükseliş gösterdi." dedi.

Durmuş, antrenör, sporcu ve tenis camiası olarak planlı ve programlı bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, bunun da sporcuların başarı grafiğini yükselttiğini aktardı.

Federasyon olarak daha yüksek başarılar planladıklarını belirten Durmuş, şunları kaydetti:

"Sporcularımızın bu başarılarını daha yukarı taşımak için çalışacağız. Camia olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğini en iyi şekilde kullanıyoruz. Biz bir takım olduk. Böyle birlikte hareket ettiğimiz sürece daha güzel başarılara imza atacağız."