Roger Federer çeyrek finalde

Roger Federer çeyrek finalde

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da tek erkeklerde 3 numaralı seri başı Roger Federer, Steve Johnson' u 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen turnuvanın sekizinci gününde tek erkeklerde İsviçreli tenisçi Roger Federer, dünya sıralamasında 29’uncu sırada yer alan Amerikalı tenisçi Steve Johnson ile karşılaştı.

Wimbledon’da 14 kez çeyrek finale çıkma başarısını gösteren Federer, birinci sette etkili servis ve voleleri ile oyuna ağırlığını koydu. Johnson rakibinin bu baskısı karşısında backhand tarafına gönderdiği uzun toplarla İsviçreli raketin file önüne gelmesine mani olarak oyunda dengeyi sağladı ve skorda 2-2 beraberliği yakaladı .

Johnson’un fiziki gücü ve sürati karşısında daha hızlı “Forehand ” vuruş yapmayı deneyen Federer , zaman zaman basit hatalar yapmasına rağmen, 27 dakika süren ilk seti 6- 2 alarak, maçta 1-0 öne geçti .

Grand Slam’lerde ilk kez çeyrek finale ulaşma şansını yakalayan Johnson , ikinci setin ilk oyununda Federer ‘ in üç kez file önüne gelmesine mani olamayınca ,maça 1-0 geride başlamış oldu . Birinci sette olduğu gibi ABD ‘li tenisçi , rakibinin backhand kanadına gönderdiği , içten dışa forehand vuruşlar ile puan almayı başardıysa da Federer ‘ in her fırsatta file önüne gelmesine mani olamayınca , oyunlarda 4-1 geride kaldı . Setin geri kalan oyunlarında etkisini göstemeyen Johson, bu seti de 6-3 kaybederek, maçta 2-0 geriye düştü .

Üçüncü sete etkili servislerle başlayan Johnson , skorda ilk defa 1-0 öne geçti . Tüm oyun boyunca özellikle ” Backhand Passing Shot ” vuruşlarında etkili olamayan ABD’li tenisçi , Federer ‘in voledeki üstünlüğünü bir türlü kıramadı . Buna karşın Federer ‘ in bütün baskısına karşı , “Baseline ” dan geri çekilmeyen Johnson, skorda geri kalmayarak , oyunlarda 4-4 eşitliği yakaladı . Dokuzuncu oyuna yeni toplarla servis atarak başlayan ABD’li tenisçi , bu avantajını iyi kullanarak , oyunda tekrar 5-4 öne geçti .Erken toparlanan Federer ,tekrar file önü üstünlüğünü kurarak ,seti 7-5 ve maçı 3-0 kazandı .

Böylece Federer , 1 saat 37 dakika süren maçı , 6-2 ,6-3 ve 7-5 ‘ lük sonuçlarla 3-0 kazanarak çeyrek finale yükselmiş oldu . Federer çeyrek finalde Marin Cilic ve Kei Nishikori ikilisinin galibi ile karşılaşacak.