Bozbey Karacabey'den seslendi: ''İşinin ehli geliyor!''

Bozbey Karacabey'den seslendi: ''İşinin ehli geliyor!''
Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Karacabey’de katıldığı iftar programı sonrasında vatandaşların taleplerini karşılamak için “Bozbey sözü” vererek, “Merak etmeyin, her sorunun çözümü var. İşinin ehli geliyor. Bozbey geliyor!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Karacabey’de düzenlenen “Yeryüzü Sofrası” iftar programına katıldı. 

Karacabey İlçesinin Gazi Mahallesi’nde düzenlenen davette Mustafa Bozbey’in yanı sıra, CHP Bursa Milletvekili Dr. Kayıhan Pala,  CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Karacabey İlçe Başkanı Ümüt Vural, Karacabey Belediye Başkan Adayı Gönül Avil ile birlikte çok sayıda vatandaş yer aldı. 

Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı iftar programının ardından Karacabeylilere seslenen Bozbey, “Allah’a şükür bir Ramazana daha ulaştık. Herkese hayırlı Ramazanlar. Ancak Ramazanların bile eski tadı kalmadı. Bir pide bile alamaz olmuş emekli büyüklerim. Her şey ateş pahası” diyerek ekonomik zorluk ve düşen alım gücüne dikkat çekti. 

Ekonomik dar boğazda olan vatandaşa yapılması gereken destek üzerinden mevcut yönetimi eleştiren Bozbey, “Bu zor şartlarda durup vatandaşa hizmet edeceklerine hep karalama hep iftira peşindeler. Şu mübarek günde sormak lazım; yalan söylemek, iftira atmak orucu bozmaz mı? Sormak lazım “Buski’de, orada burada vatandaşın parasını çalmak orucu bozmaz mı?” şeklinde konuştu. 

“Kaybetme korkusu insana neler yaptırıyor”

Balkan göçmenlerine yapıldığı iddia edilen seçim propagandası konusuna da değinen Bozbey, “En son Bulgarca ve Yunanca propaganda yaptılar ya, Allah akıl fikir versin.Evladına Türkçe isim bile veremeyen vatandaşıma sen kalk Türkçe yerine Bulgarca propaganda yap. Kaybetme korkusu insana neler yaptırıyor değil mi? Allah ıslah etsin.

“Karacabey fuar alanı mevzusunu bir türlü anlayamıyorlar”

Karacabey halkına tarımın ve çiftçinin yüzünü güldürecek uluslararası standartlarda fuar alanı yapacağının altını çizen Bozbey, “Karacabey’de fuar var. Ama fuar alanı yok. Tavanı akan pazar yerinde fuar olur mu? Karacabey’e yakışır bir fuar alanı olsa, çevre illerden de ve yurtdışından da katılımcıların olacağı, tarımın ve çiftçinin yüzünün güleceği bir fuar olsa fena mı olur? Peki mevcut yönetim yeni fuar alanı yapmak yerine ne yapıyor? Zaten fuar yapıyoruz. Bozbey’in haberi yok diye her yerde konuşuyor. Bozbey’in haberi var elbet. Ancak  Karacabey’in hak ettiği fuara kavuşturmak gibi bir hedefi var. Bana çamur atmak yerine Karacabey’e hak ettiği fuar alanını zamanında yapsalardı ne güzel olurdu” ifadelerini kullandı.

“Karacabey soğanının şanını dünya duyacak”

İlçenin tarımdaki göz bebeği olan soğan ve domatesin yeni fuar alanıyla birlikte dünya çapında üne kavuşacağını belirten Bozbey, “Merak etmeyin fuar alanımızda hepsi olacak. Karacabey’in domates ve soğanının şanını tüm dünya duyacak. Çiftçinin yüzü gülecek. Size Bozbey sözü!” dedi. 

“Her sorunun çözümü Bozbey’le geliyor”

Karacabey’de tüm sektörlerdeki problemlerin Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde çözüleceğini vurgulayan Bozbey, Tarım ve hayvancılıkla geçinen bütün vatandaşlarımız, çiftçimiz, köylümüz mazottan gübreye, yemden fideye, nakit yardımdan aşı desteğine kadar sürekli yardım alacak. Kooperatifler de küçük işletmeler de desteklenecek.  20 yıl önce dışarıya et satarken bugün ne hale geldik. Nohutu Meksika’dan, fasülye’yi Çin’den, bezelyeyi Ukrayna’dan alıyoruz. En son şeker fabrikası da satıldı. Pancar şekeri yerine yabancıların kendilerinin yemediği yapay şekeri vatandaş yiyecek. Merak etmeyin her sorunun çözümü var evelallah. İşinin ehli geliyor. Bozbey geliyor!” şeklinde konuştu. 

“İsrafı ve soygunu engelleyip sizin için harcayacağız” 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, vaat ettiği projelerin kaynağını ise şu sözlerle açıkladı: Nasıl yapacaksınız? Kaynak yok, diyorlar. Bursa en çok üretimi olan dördüncü şehir. Para yok, öyle mi? İsrafı, soygunu engelleyip, olanı sizin için harcayacağız. Bursa Bursalıya yeter. Yeter ki ehil ellerde olsun. 

“Size Bozbey sözü veriyorum”

Belediyecilikte geniş çaplı planlamanın önemine de değinen Bozbey, “Hep planlama diyorum. Neden biliyor musunuz? Çünkü sadece bugünü değil geleceği de düşünmek ve planlamak zorundayız. Hesapsız, günübirlik yapılan işler yarın yeni sorunlara neden olmamalı. Herkesin hakkını savunan, adil, akıllı, dürüst belediyecilikle tanışacak Bursa. Tıpkı Bursa’da olduğu gibi Karacabey’in de kentsel dönüşümünden, trafiğine, sosyal alanlarından, iş yerlerine kadar her şeyini planlayıp işe koyulacağız.

Güvenli evlerde yaşamak, ferah sokaklarda gezmek, ulaşımda rahat etmek sizin de hakkınız. Hak ettiğinizi vermeye geliyorum. Size söz. Bozbey sözü!” ifadelerini kullandı.