Edremit Belediyesi'nden açıklama

Edremit Belediyesi'nden açıklama
Güncelleme:

Edremit Belediye Başkanığı 9 Eylül'de Kurtuluş Günü'nde yaşananlarla ilgili bir açıklama yaparak belediyenin söz konusu gösteri veya gösteriyi icra eden ekip ile bir ilişiğinin bulunmadığını belirtti.

İşte Edremit Belediyesi'nden yapılan o açıklama:

9 Eylül Edremit'in Kurtuluş Günü çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde, programda yer almamasına rağmen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından sahnelenen gösteri tepkilere neden olmuştur. Gösteriyi icra eden ekibin belediyemizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktır.

Belediyemizin, Türk Kadını'nı esaret altında gösterecek bir mizansenin içerisinde yer alacağını düşünmek dahi çok büyük bir saygısızlıktır. Kaldı ki söz konusu oyunda, Türk Kadını'na biçilmek istenen esaret zincirinin kırıldığı ifade edilmektir. Aksi bir mesaj verilmiş olsaydı, tepkimizi o esnada gösterir, gerekirse gösterinin devam etmemesini sağlardık.

Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayılması ile birlikte, herkesin malumu olan çevrelerce konu bir algı yaratma kampanyasına dönüştürülmüştür.

Tekraren ve altını çizerek ifade etmek isteriz ki; Belediyemizin söz konusu gösteri veya gösteriyi icra eden ekip ile bir ilişiği bulunmamaktadır. Bizler, halkımızın inancı ve yaşam tarzına sonuna kadar saygılıyız. Halkımızın tek bir ferdinin dahi inancına saygısızlık yapılmış olsa, o'nun da hak ve hukukunu sonuna kadar koruyacağımızın bilinmesini isteriz. Buna rağmen çeşitli basın yayın kurumları ve sosyal medyada konunun "CHP'li Edremit Belediyesi" olarak lanse edilmesi dahi, amacın aslında neye hizmet ettiğini açıkça göstermektedir.

Belediyemizin vizyonu  ve Belediye Başkanımız Sayın Selman Hasan Arslan'ın siyasi duruşu; Türk Kadını'nı her zaman hak ettiği şekilde ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." ifadesiyle aynı çizgidedir.

Bizler; bu toprakları vatan kılan Nene Hatun'ların, Kara Fatma'ların, Halime Çavuş'ların, Gördesli Makbule'lerin ve cepheye gözünü kırpmadan yürüyen on binlerce kahraman Türk Kadını'nın torunları olmaktan onur ve gurur duyuyoruz! 

 

Etiketler edremit belediyesi