Edremit Belediyesi’nin ata tohumu projesi büyüyor

Edremit Belediyesi’nin ata tohumu projesi büyüyor
Güncelleme:

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın en önemli projelerinden olan “Cumhuriyet Çiftçilikleri” projesi meyvelerini vermeye başladı.

Edremit Belediyesi’nin genetiği bozulmamış ata tohumlarının üretildiği “Cumhuriyet Çiftlikleri” projesi büyümeye devam ediyor.

3 yıldır Çıkrıkçı Mahallesi’nde bulunan belediye arazisinde çoğaltılan tohumlar çeşitlendiriliyor.

Edremit Belediyesi’nin ata tohumu projesi büyüyor - Resim : 1

Projeden elde edilen ürünler çeşitlendirilirken, hasat döneminde alınan uygun meyvelerdeki tohumlar üretim dönemi öncesi vatandaşlara ücretsiz veriliyor.

Edremit Belediyesi’nin ata tohumu projesi büyüyor - Resim : 2

Üreticinin desteklenmesi,  sebze fidesini tanıtmak ve saksıda da olsa sebze yetiştirmesi amacıyla vatandaşa katkı sağlaması hedefleniyor.

Edremit Belediyesi’nin ata tohumu projesi büyüyor - Resim : 3

Bunun yanı sıra çeşitlendirme için yerli tohumlarda yaz sebzelerinden 13 bitkiden çalışılıp 34 çeşit domates, 6 çeşit salatalık, 19 çeşit biber, 23 çeşit fasulye ve daha pek çok ürün ile beraber toplam 144 çeşit; kışın 7 çeşit marul, 4 çeşit lahana olmak üzere toplam 22 çeşit ürün üzerinde çalışma yapılıyor.

Edremit Belediyesi’nin ata tohumu projesi büyüyor - Resim : 4

AR-GE faaliyetleri kapsamında reçellik patlıcanlardan hazırlanan patlıcan reçelinin de üretilerek yapılan analizlerden olumlu sonuç çıktığını üretim planlamasına başlandığı da ifade edildi.

Edremit Belediyesi’nin ata tohumu projesi büyüyor - Resim : 5