İBB A Haber'i fena yakaladı! İşte A Haber'in ''büyük haberciliği'' ifşa oldu

Güncelleme:

Yaklaşan yerel seçimler öncesi İstanbul'da İBB'yi hedef alan sabotaj ve kumpaslar artarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kumpasın A Haber tarafından nasıl haberleştirildiğini yayınladı.

Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için artık 6 aydan kısa bir süre kalmışken özellikle İstanbul'da İBB'yi hedef alan "sabotajlar" ve "kumpaslar"ın sayısında dikkat çeken bir artış var.

Özellikle İstanbul'daki metro duraklarında yaşanan sabotajları sık sık gerçekmiş gibi haber yapan AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen A Haber'i İstanbul Büyükşehir Belediyesi fena yakaladı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi yandaş  kanallar İBB’nin metro ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında yürüyen yolların ve yürüyen merdivenlerin arızalı olduğunu iddia ederek kara propaganda yapmaya başladı. İBB daha önce yayınladığı görüntülerde yürüyen bant ve merdivenlerin birileri tarafından kasıtlı olarak kapatıldığını gözler önüne serdi. İBB bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İBB’nin sosyal medya hesabından yayınladığı görüntülerde İBB’ye ait metro hattında yürüyen merdivenlerin birileri tarafından kasıtlı olarak durdurulduğu ve olay yerine anında gelen A Haber ekibi tarafından haberleştirildiğine yer verildi.

Yürüyen merdivenleri kapatan sabotajcılar İBB’nin çalışmadığını iddia ederek, “82 var ve çalışmıyor” dedi bir başkası ise, “Çile bitmesini bekliyoruz” dedi.

İstanbul’da toplu ulaşım araçlarına binip şehri gezen köpek Boji’den rahatsız olan troller ceplerinde taşıdıkları dışkı ile ‘Boji toplu ulaşım aracına pisledi’ iftirasını atmıştı.

İşte İBB'nin sosyal medya hesabından "İstanbul'un metrolarında sabotaj, kumpas ve yalan haber nasıl yapılıyor, izleyin" başlığı ile yapılan o video paylaşım: