İmamoğlu'na Bakanlık daveti: ''İlk kez davet edildim''

İmamoğlu'na Bakanlık daveti: ''İlk kez davet edildim''
Güncelleme:

İBB Başkanı İmamoğlu, katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı tarafından düzenlenen Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemlerinin açılış törenine davet edilmesinin kendisi için bir ilk olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, ilk kez Ulaştırma Bakanlığı tarafından davet edilerek Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemlerin açılış törenine katılacağını belirtti. İmamoğlu, bu davetin kendisi için anlamlı olduğunu vurgulayarak, bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde halk buluşmaları düzenleyen İmamoğlu, Sancaktepe'deki etkinlikte, şehrin farklı bölgelerindeki hizmetlerin önemine değindi. Kendisinin daha önce Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini yaptığı dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı hiçbir zaman ilçede göremediğini ve davet edilmediğini belirtti. Ancak, İmamoğlu, bu durumu değiştirmeye çalıştığını ve her ilçeye eşit şekilde hizmet götürmeyi amaçladığını ifade etti.

İmamoğlu'nun açıklamalarına göre, İstanbul'da gerçekleştirilen törenlerde ve açılışlarda kendisinin hiç davet edilmediğini ifade etti. Ancak bu kez Ulaştırma Bakanlığı tarafından Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemlerinin açılışına davet edilmesi, İmamoğlu'nun görev süresi boyunca ilk defa bakanlık tarafından bir açılışa davet edilmesi anlamına geliyor. İmamoğlu, bu davetin önemli olduğunu ve pazartesi günü gerçekleşecek olan açılışa katılacağını söyledi.

İmamoğlu, açılışa katılma sebebini, İstanbul'da geleneksel alışkanlıkları değiştirmek ve makamın milletin olduğunu vurgulamak olarak açıkladı. Belediye başkanının, ilçe sakinlerinin temsilcisi olduğunu ve herkesin eşit şekilde hizmet almayı hak ettiğini dile getirdi. Bu nedenle, bakanlık ve belediyenin birbirine eşit olduğunu ve birbirlerine kardeşçe davranması gerektiğini belirtti.