Iğdırda Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Iğdırda Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Iğdır'da ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen 'Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Iğdır'da ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen 'Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Özel İbrahim Avcı İlköğretim Okulu'nun organize ettiği, Iğdır il genelinde 25 okuldan 230 öğrencinin katıldığı yarışma kapsamında öğrenciler yaklaşık 100 eser okudular. Okunun eserler ilgili hazırlanan sorulardan yarışma yapıldı. Yarışmada derece olan öğrenciler, Özel İbrahim Avcı İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan tören ile teşekkür belgesi ile çeşitli hediyeler verildi.

Törende konuşama yapan Özel İbrahim Avcı İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Arabacı, genelde fen bilgisi ve matematik gibi branşlarda yarışmaların yapılmasının ön planda olduğunu, kendilerini ise kitap okumasını sevdirmek amacı ile bir ilke imza atarak, kitap okuma sınavı gerçekleştirdiklerini belirtti. Yapılan yarışma da derece giren 53 öğrencinin sevincini paylaşmak için burada bulunduklarını ifade eden Arabcı, kitabın bir ilaç olduğuna dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

"Kitap okumak; bize hayatı sevdirir, düşünceleri olgunlaştırır, düşünceyi besler, geliştirir ve çabuklaştırır. Kitap okuma; stresi azaltır, zihni açar, insanı hantallıktan kurtarır, hayatı ve etrafımızdaki eşyayı güzel görmemizi sağlar. Okumak; bilgi dağarcığımızı ve kelime hazinemizi zenginleştirir. Anlama gücümüzü ve konuşma yeteneğimizi kuvvetlendirir. Genel kültürümüzü artırır. Etkin ve etkili bir insan olmanın yollarını açar. Meslek hayatımızdaki başarı düzeyimizi yükseltir. Okumak; dünyaya bakış

açımızı değiştirir. Toplumsal ilişkilerimizin kalitesini artırır. Okul hayatındaki başarıları pekiştirir, hayal gücümüzü geliştirir. İnsanı olgunlaştırır, erdemli kılar."

Yapılan konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri okul müdürleri tarafından verildi. Ödül töreni; Özel İbrahim Avcı İlköğretim Okulu öğrencilerin hazırladıkları çeşitli skeç, müzik ve şiir dinletisi ile devam etti.

Yarışmada birinci olan Sara Başkaya'ya tablet bilgisayar, 2. olan Esmer Ölmez'e bisiklet, 3. olan Şura Damla Birlik'e ise çeyrek altın ile çeşitli hediyeler verildi.