Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan:

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan:

AK Parti Zonguldak Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Ercan Candan, Alaplı’da duble yol nedeniyle kapanan ilçenin giriş sorununun çelik kontrüksiyon köprü geçişiyle sağlanacağını söyledi.

- AK Parti Zonguldak Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Ercan Candan, Alaplı’da duble yol nedeniyle kapanan ilçenin giriş sorununun çelik kontrüksiyon köprü geçişiyle sağlanacağını söyledi.

Ercan Candan AK Parti Alaplı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Kurulu toplantısında Alaplı’da duble yol nedeniyle kapanan ilçenin giriş sorununun çelik kontrüksiyon köprü geçişiyle sağlanacağını, Alaplı çayının temizliği ihalesinin Mayıs ayın gerçekleştirileceğini ilçeye İmam Hatip Lisesi yapılarak yeni bir eğitim kurumuna kavuşturacaklarını söyledi.

AK Parti İlçe Danışma Kurulu toplantısı eski Tansa üzerindeki Belediye Kültür Salonu’nda yapıldı. Toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Sözcüsü Prof.Dr. Ercan Candan, İl Yönetim Kurulu üyeleri AK Parti İlçe teşkilatları başka ve yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile delegeler katıldı.

Divan Başkanlığını Alaplı Belediye Meclis üyesi Mehmet Yaman’ın yaptığı Danışma Kurulu toplantısının açılış konuşmasını AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu yaptı. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, sinevizyon sunumuyla belediye çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

AK Parti Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Sözcüsü Prof.Dr. Ercan Candan öncelikle Alaplı ve Ereğli’ye yapılan ve devam eden yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 16 derslik ÇPL Lisesinin 24 derslik olarak yapımının devam ettiğini Derin Deniz Deşarj projesinin ilçenin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Candan, şöyle konuştu:‘’Derin Deniz deşarj inşaatı devam ediyor. İlçenin girişinde yaşanan sorunu çözümlüyoruz. Köprü üzerine çelik kontrüksiyondan köprü yapılacak. Bu şekilde geçiş sağlanacak. Bu ayın sonuna kadar tamamlanacak. Gümeli göletinin saha çalışmaları tamamlandı. Bir bölümde zemin dolgusu yapılacak. Yakın bir süre içinde de ihale edilecek. Alaplı çayının temizlenme işi Mayıs ayında ihalesi yapılacak İlçeye İmam Hatip Lisesi kazandırmak istiyoruz. Bununla ilgili olarak Milli Emlak ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kdz.Ereğli-Kandilli yolu bitti. Yolun bir kısmında Belediyeye ait yer var. O da halledilecek. Ereğli-Devrek yolu için Karayolları yetkilileriyle görüştüm. Bölge coğrafi olarak zor bir bölge olduğundan yine de çabuk bitirmek için çalışıyoruz. Ereğli’de yeni devlet hastanesi yapımı devam ediyor. En kısa zamanda bitirilecek. Devrek yol ayrımına köprülü kavşak yapılacak. İhalesi yapılan Yeni Adliye Sarayı için yer gösterilecek. Fen Lisesi yapımı devam ediyor. Kepez de gerilim hatlarının yeraltına inmesinden sonra üst geçit yapılacak. Zonguldak’ın 2 önemli projesini gerçekleştiriyoruz. Birincisi Filyos projesi Türkiye’nin 2.nci büyük limanı yapılacak. 2.incisi Mithatpaşa tüneli ile Zonguldak’ın açılımı sağlanacak. 4 tünel ile Çaycuma’ya ineceksiniz. Bu Zonguldak’ın ulaşım açılımı açısında çok önemlidir.”

Candan, ayrıca global krizden etkilene Ereğli’nin sorunlarının çözümü için uğraştıklarını, hükümetin terörün tamamen önlenmesine yönelik attığı adımları desteklediklerini belirtti.

Toplantı AK Parti İlçe Başkanlığı ile Türk Kızılayı Alaplı Şubesinin düzenlediği Kan ağış kampanyasına katılan 108 kişiye teşekkür plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.