Almanya'da Türk Toplumu Başkanı'na hoşgörü ödülü

Almanya'da Türk Toplumu Başkanı'na hoşgörü ödülü

''Estrongo Nacham'' adlı hoşgörü ve toplumsal cesaret ödülüne, Almanya Türk Toplumu Başkanı Kolat layık görüldü

Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Kenan Kolat'a, ''Estrongo Nacham'' adlı hoşgörü ve toplumsal cesaret ödülü verildi.

Hoşgörü ve toplumsal cesaretin yanı sıra ırkçılığa karşı mücadele veren kişileri ödüllendirme amaçlı verilen ödülün bu yıl ki sahibi, TGD Genel Başkanı Kenan Kolat oldu.

Berlin merkezli Meridian Vakfı tarafından verilen ödül için düzenlenen törene, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Meridian Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Andreas Nachama, kültür işleri sekreteri Andre Schmitz ve çok sayıda davetli katıldı.

Meridian Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nachama, törende yaptığı konuşmada, Kolat'ın ırkçılığa karşı verdiği mücadeleyi bir yaşam görevi olarak değerlendirdi. Nachama, Kolat'ın entegrasyon, demokrasi ve hoşgörü için çalıştığını ve ölüm tehditleri almasına rağmen farklı görüşler arası diyalog için çaba gösterdiğini vurguladı.

Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit'e vekaleten törene katılan Andere Schmitz ise Kolat'ın entegrasyon konusunda iyi bir örnek olduğunu belirtti. Schmitz ayrıca Kolat'ın Almanya'nın kendisine sunduğu imkanları iyi değerlendirdiğini ve başarılı olduğuna işaret etti.

Verilen ödülün kendisini onurlandırdığını vurgulayan Kolat da ''Türkler olarak daha çok çeşitli bir toplum için mücadele vermemiz lazım" dedi. Kazandığı 10 bin avroluk ödülü vakıflara bağışlayacağını belirten Kolat, Nazilere karşı mücadele veren 85 yaşındaki bir bayana da bu konuda destek vereceğini kaydetti.

TGD Başkanı Kolat, daha barışcıl, dayanışma içinde ve demokratik bir Almanya için mücadele verme ümidiyle herkese teşekkür etti.

Kolat törende, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un yazdığı ve kendisinin de desteklediği mektubu okudu.

Muhabir: Neslihan Dogan
Yayınlayan: Serkan Fidan