Arınç o ''kaleyi'' itiraf etti !

Arınç o ''kaleyi'' itiraf etti !

20 yıl süreyle Manisa milletvekilliği yapan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'tan Salihlı itirafı..

Yaklaşık 20 yıl süreyle Manisa milletvekilliği yapan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç sonunda itiraf etti ve ”Her seçimde hasretle bekledim ama ne yaparsak yapalım, Manisa Salihli’de seçim kazanamadık. Ne hikmetse burası bizim yüzümüze hiç gülmedi” dedi. Salihli’de AKP her seçimde yenilgiye uğradı, seçimleri yıllardır muhalefet kazanıyor. Son seçimde de ipi MHP adayı göğüsledi.

Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine göre Arınç önceki gün Salihli’de AKP’lilerle buluştu ve siyasi hayatı boyunca bu ilçede seçim kazanamadıklarını anlattı. Arınç ”İnşallah bir gün Salihli’de, AK Partili bir Belediye Başkanı olacak. O günü bekliyorum. Ancak Salihli’de istediğimiz oyu bir türlü alamıyoruz. Geçen yıl mitinge gelirken uçakta bu durumu Recep Tayyip Erdoğan’a da anlattım. Coşkulu bir miting yaptık, maalesef yine kaybettik. Ama bir sihir bulup, kilidi açacağız” dedi.

SON KAZANAN DEMİREL OLDU

Manisa Salihli’de iktidar partileri son olarak Süleyman Demirel döneminde, 1977′de yapılan yerel seçimi kazandı. Daha sonraki iki belediye seçimini ise, SODEP ve SHP adayları aldı. 1994′de MHP adayı seçimi kazandı.

Milli görüşü temsil eden Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet ve Saadet Partisinin hiç seçim kazanamadığı Salihli’de, AKP’nin tüm adayları da 2002′den bu yana yapılan yerel seçimleri kaybetti. 1999′da DSP, 2004 ve 2009′da ise CHP adayları ipi göğüsledi. Son yerel seçimi ise MHP adayı Zeki Kayda, yüzde 36 oy oranı ile kazandı.