Avusturyalı heyet Ergan Dağı Kayak Tesisini gezdi

Avusturyalı heyet Ergan Dağı Kayak Tesisini gezdi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan kış turizmi merkezleri, dünyada kış turizminin bir numarası olarak gösterilen Avusturya’dan gelen heyetin beğenisine sunuldu.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan kış turizmi merkezleri, dünyada kış turizminin bir numarası olarak gösterilen Avusturya’dan gelen heyetin beğenisine sunuldu. Erzincan’ın Ergan Dağı Kayak Tesislerinde incelemelerde bulunan heyet, tesisleri beğendi.

Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ankara Ofisi, sektör temsilcilerine sektör raporunda ortaya konulan potansiyeli yerinde göstermek üzere Erzincan’a gelerek, Ergan Dağı Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu. Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos ve sektör temsilcilerinin oluşturduğu heyet ilk önce Vali Selman Yenigün’ü makamında ziyaret etti. Heyet daha sonra Ergan Dağı Kayak Merkezine giderek, burada incelemelerde bulundu. Avusturyalı heyet, Ergan Dağı'nın yeni bir tesis olmasına rağmen çok önemli çalışmaların yapıldığını ve tesisi çok beğendiklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Selman Yenigün; “Erzurum ve Erzincan'daki kış ve kayak sporlarına, kış ve kayak turizmine ilişkin tesislerde inceleme yapmak ve buralarda kendilerinin yapabileceği katkılar varsa bunları takdim etmek, karşılıklı işbirliği imkanlarımızı görüşmek üzere ülkemize ve şehrimize geldiler. Erzurum da yine bizim KUDAKA koordinesinde yapılan bir çalışma sonrası Erzurum da toplantıda bulunduk. Orada yapılan konuşmalarda verilen mesajlarda Avusturya kış sporları ile ilgili firma temsilcilerinin ve yetkililerinin özellikle bu bölgede KUDAKA bölgesinde bu noktada yapılabilecek hususlar için bir araya gelmeyi kararlaştırdık. Bilindiği gibi Avusturya kış ve kayak sporları alanında oldukça deneyimli bir ülke. Bu konuda çok engin bir tecrübeye ve kaliteli tesislere sahipler. Orada gelişen kış ve kayak sporu sektörünün tecrübelerinden bizde istifade etmek istiyoruz.” dedi.

Ergan Dağı Kayak Tesislerini Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi nezaretinde inceleyen Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos ve sektör temsilcileri, gondol sistemi ile kayak tesislerine çıkarak kısa süreli bir gezinti yaptıktan sonra telesiyej sistemi ile kayak bölgesine çıktı. Avusturya devletinin Türkiye ile kış sporları konusunda ticaret yapma girişiminin bulunduğunu ve bu noktada da Doğu Anadolu Bölgesindeki kayak tesislerinde, sektörel temsilciler ile incelemelerde bulunduklarını ifade eden Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, “Erzurum ve Erzincan’da incelemelerde bulunduk. Kars’ta da incelemelerde bulunacağız. Ergan Dağı çok güzel bir tesis olmuş. Önemli bir merkez olacaktır.” açıklamasında bulundu. Sektör temsilcilileri ise Ergan Dağı'nı çok beğendiklerini, özellikle manzarasının mükemmel olduğunu kaydetti.
CİHAN