Bir özeleştiri

Güncelleme:

% 58 Evet % 43 Hayır oylarına baktığımızda oy oranlarının aslında çok da farklı olmadığı aşikar ancak değerlendirme açısından Anayasa değişikliğine Evet çıkması inşallah Türkiye için hayırlı olur artık söylenecek bir şey yok.

Bundan sonra neler olacak, aslında herkesin bu konuda bir fikri var tabii ama ben teorilerden çok gerçekler üzerine konuşmayı ve değerlendirme yapmayı sevdiğim için olma ihtimali olan senaryolar üretmeyeceğim.

Bundan sonra neler olacağını, hep beraber yaşayarak göreceğiz.

Ben bir tek şeyi eleştireceğim o da Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' nu...

Gerçi seçim sonuçlarını ne kadar etkiledi bilmiyorum ama mesela bana, Tayyip Erdoğan' ın, ''Ananı da al git'' dediği işçinin, annesinin elini öpmesi de çok gereksiz gelmişti.

Doğrudur yalnıştır, bana göre oy arayışı kokuyordu ve daha buna benzer pek çok şey yapıldı...

Sürekli gazetecilere dönüp, benim niye adres değişikliğim oldu, kimse bana haber vermedi, araştırın bulun demelerini, ya da yolsuzlukların üzerine gidip; ' Açıklayın, yoksa ben açıklayacağım' demelerini çok gereksiz bulmuştum.

Sen Chp gibi bir partinin genel başkanısın, hem de bir çok kişinin sırf Cumhuriyet ruhunu taşıdığı için oy vermek isteyen bir partinin genel başkanısın, varsa elinde belgen koy ortaya açıkla, yoksa sus. Çok iyi niyetli ve temiz bir insan olduğu her halinden belli ama siyaset, sadece dürüstlük değil, taktiksel bir metodla ilerliyor. Yanlışlara dikkat etmek lazım. Seçimlerde başına gelen kaza ise, adeta komedi gibi. Tweetter geyiklerine konu olmuş. Bu kadar önemli bir günde oy kullanamıyor..

Demek istemiyorum ama bu kendi kalesine gol atmak gibi bir durum.

Hiç mi bu partide, Genel Başkanımız, nerede oy verecekmiş diye bakan kimse yok.

Bizim de adreslerimiz değişiyor, muhtardan falan da kağıt gelmiyor ama bilgisayarlardan girip günlerce önce bakıyoruz nerede oy kullanıyoruz diye...

Yani karşılarında 7 yıldır iktidarda olan pişmiş bir parti, Chp' nin genel başkanının bu durumu anlaşılır bir hal değil.

Her neyse herkes ektiğini biçiyor ve hak ettiğini yaşıyor, ne yaptıysak sonucu hepimize müstehak......