İlkokul Öğrencileri Bor Tesislerini Gezdi

İlkokul Öğrencileri Bor Tesislerini Gezdi

Balıkesir'de ilkokul öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersini bor madenlerinin bulunduğu işletmede yaptı. İskele beldesindeki Etibor İşletmelerini gezen 6. sınıf öğrencileri bor madeni hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı, bor cevherinin elde edilişi ve

- Balıkesir'de ilkokul öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersini bor madenlerinin bulunduğu işletmede yaptı. İskele beldesindeki Etibor İşletmelerini gezen 6. sınıf öğrencileri bor madeni hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı, bor cevherinin elde edilişi ve işlenmesi aşamalarını yerine görme imkanı buldu.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde ilkokul öğrencilerine bor madeni yerinde tanıtılıyor. Sosyal Bilgiler Dersinde, "ülkemizin kaynakları" konusunu öğrenciler bor madenini yerinde inceleyerek öğrendi. Eti Maden Bigadiç Bor İşletmeleri baş mühendislerinden Koray Altun madenin ham madde olarak çıkarılmasından işlenmiş haline kadar bütün detaylarını öğrencilere anlattı. Sorularına da cevap alan meraklı öğrenciler Çalışmalar sırasında öğrencilerin madenin açık ocak olarak çıkarıldığı Simav sahası, madenin ham madde olarak stoklanmış sahası, madenin yıkanması ve ayırt edilişinden öğütülüp satılmasına kadar olan zenginleştirme aşamalarını yerinde görüp yakından inceleme imkanı buluyor. Bigadiç Cumhuriyet İlkokulu müdür yardımcısı Abdullah Ayık, "Bizlere bölgemizdeki en önemli bor madeni olan bu maden yatağını öğrencilerimiz yakından inceleme ve tanıma fırsatı buldu. Bu imkanı sağlayan Bigadiç Bor İşletmelerine teşekkür ederiz" dedi.

İnceleme gezisi ve ziyaretin sonunda işletme müdürlüğünde yemek verilen öğrencilere ziyaretin anısına bor cevheri hediye edildi. İlkokullu minikler Sosyal Bilgiler Dersinde gördükleri bor madenini yerinde görüp bilgilenmekten mutluluk duyduklarını belirtirken, öğretmenlerine ve işletme müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler.