Kayıp balıkçıların telefonundan en son cumartesi günü sinyal alınmış

Kayıp balıkçıların telefonundan en son cumartesi günü sinyal alınmış

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, 2 Mart Cumartesi akşam saatlerinde balık avlamak için denize açılan kayıp üç balıkçının bulunması için arama çalışmaları devam ediyor.

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, 2 Mart Cumartesi akşam saatlerinde balık avlamak için denize açılan kayıp üç balıkçının bulunması için arama çalışmaları devam ediyor. En son Misakça köyü yakınlarında cumartesi günü saat 19.30 sıralarında görülen kayıp üç balıkçının fırtınaya yakalandığı sanılıyor.

Erdek Mayın Filo Komutanlığı'na bağlı mayın tarama gemisi, Sahil Güvenlik ekipleri ve bölgedeki balıkçı tekneleri tarafından arama çalışmaları devam ediyor. Kaçak avlandıkları iddia edilen kayıp üç balıkçının, bir hafta önce ceza aldıkları iddia edildi. Üçünün de bekar olduğu öğrenilen balıkçıların, 5 buçuk metre uzunluğundaki özel ahşap tekne ile cumartesi günü saat 17.30 sularında avlanmak için Erdek İskelesi'nden denize açıldıkları bildirildi. Teknenin balık avlama izni olmadığı iddia edildi.

Denize açılan Tanay Koska (30), Nahit Doğruel (31) ve Selçuk Eğritepe (26)'den son olarak 19.30 sıralarında cep telefonlarından sinyal alındığı, daha sonra sinyalin kesildiği öğrenildi. Erdek'te yaşayan üç balıkçı için yakınlarının, Sahil Güvenlik birimlerine ilk ihbarı pazar günü saat 12.50'de yaptığı bildirildi.

Arama çalışmaları devam ederken, kayıp üç balıkçının yakınları da sahilde endişeli bir bekleyiş içinde. Balıkçıların, yakınları güvenlik güçlerinden gelecek güzel bir haber bekliyor.

Kayıp üç balıkçının bulunması için Erdek Mayın Filo Komutanlığı'na bağlı mayın tarama gemisi, Sahil Güvenlik ekipleri ve bölgedeki balıkçı tekneleri tarafından arama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir helikopterde arama çalışmalarına destek veriyor. Arama çalışmalarına kayıp üç balıkçıya ulaşana kadar devam edeceği bildirildi.





CİHAN