Kişisel gelişim aslında antidepresan mı?

Güncelleme:

Kişisel gelişim aslında bir antidepresan mı?

Bence öyle... Çünki; önce belli bir sınırı yok, yani gelişimin bir sınırı yok ama siz sınır koyarsanız var.

Eğer kendinizi tüm dünyadaki penguenleri kurtarmaya adamışsanız, o kadar gelişirsiniz.

Ya da bu biraz zahmetli deyip, yakın çevrenizle ilgilenirsiniz, mendil ve su satan çocukların başını okşayıp, okulunu oku, bu seferlik sana para veriyorum ama daha kayda değer işler yap hadi bakalım göreyim deyip gönderirsiniz...

Gerçek bir ölçü istiyorsanız bunun bir sınırı olmadığını göreceksiniz.

Sonra nasıl dinsel konuları istismar eden, kafasına ve meşrebine göre yorumlayan insanlar varsa, merak etmeyin aynıları, kişisel gelişimciler içerisinde de var.

Aradaki fark, kişisel gelişimciler, anlaşılmaz ve sevgi dolu sözcükler söyleyip, inandıkları ama aslında bilmedikleri şeyleri size biliyormuş havasında sunarlar.

Diğerleri ise daha çocuksu ama herkesin kolayca inanabileceği korku dolu biligileri size anlatırlar.

Nereden mi biliyorum? Tecrübe ve gözlemlerimden....

Muska yazanları, cinci hocaları, üfürükçüleri hepimiz duymuşuzdur.

Bunlar din adı altında insanların zayıflıklarından maddi ve manevi çıkar sağlarlar.

Kişisel gelişim dilinden konuşursam; negatif enerjilerle beslenirler...

Kişisel gelişimciler de önce bu yalnışlıkları görüp, bu işte bir yalnışlık var, bunlar dini kullanarak böyle davranıyorsa, benim bunlardan farklı bir inanca sahip olmam lazım diye diğer tarafa kaçanlardır.

Önce masumane başlayan kişisel gelişim yolculuğu, egonun su koyvermesiyle benzer bir şekle dönüşür.

Örneğin yıllar önce isim vermeden, çok bilindik bir yeni dininin konferansına gitmiştim, orada akla mantığa çok uyan, dinlerle çatışmayan ama yeni şeyler anlatan sevgi dolu bir felsefeyle karşılaşmıştım.

Tamam dedim bu çok hoş, ben sevgi kelimesine çok inanıyorum, bu felsefe bana çok uygun. Çok kalın bir kitapları vardı, bu kitabı çok kısa bir süre içinde anlayarak okudum bitirdim.

Bir kaç toplantılarına daha katıldım, bana da çok ilgi ve sevgi gösterdiler. Sen çok farklı bir enerjiye sahipsin, uzakdoğu enerjileri taşıyorsun, çok ileri bir boyuttansın diye iltifatlar ettiler.

Aman dedim, fazla iltifat bünyeme zarar, şımarırım sonra, almayayım daha fazlasını...

Derken bir toplantı da ne göreyim, içki içip oraya gelmiş bir adamcağız, ağzından içki kokuları saçarak, diğer hanımlarla birlikte beni de çalışmalara almaya çalışıyor.

O anda o toplulukla ilgili kararımı verip, hemen o sevgi dolu ortamdan uzaklaştım ve kendi kabuğuma çekilip, kişisel gelişimime yalnız devam etmeye karar verdim.

Son zamanlarda bu konularla ilgili o kadar saçma şey duyuyorum ki, hem de her şeyi çözmüş, biliyor havalarında... İnsanları kandırıp, duygularını sömürmesinler istiyorum.

Bence kişisel gelişim yalnız ve kendi üzerinizde yapabileceğiniz bir şey, öğretmeniniz de yaşadığınız tecrübeler ve kendi hayatınız, gördükleriniz, birebir gözlemledikleriniz.

Ne benim tecrübelerim, ne başkalarının ki, size bir referans olamaz, olmamalı da zaten... Sadece dinlersiniz, geçersiniz....

Herkesin gelişim yolu birbirinden farklı.

İlla ki kendimi kişisel gelişim yolunda geliştirmek istiyorum diyorsanız, naçizane tavsiyem, önce kendinize hiç yalan söylememekle işe başlayın, zira ben öyle yapıyor ve hayat yolunda düşe kalka ilerliyorum.....

Bu ne kadar doğrudur, onu da bilemem, bildiğim tek şey çok az şey bildiğim.....