Kız yurdunda işkence iddiası

Kız yurdunda işkence iddiası

Kız yurdunda, dayak yemiş, kollarında sigara söndürülüp kafası klozete sokulmuş...

Üniversite öğrencisi N.Ç., İstanbul'da kaldığı özel kız yurdu yöneticilerinin kendisini hırsızlıkla suçlayıp dövdüğünü; kollarında sigara söndürüp başını klozete soktuğunu iddia ederek şikâyetçi oldu.

İstanbul Kocamustafapaşa'da bulunan özel kız öğrenci yurdunda bir öğrenciye işkence yapıldığı iddia edildi.
 
S.Ç. adlı genç kız akılalmaz iddialarda bulundu. İşte sözleri: "Üniversite öğrencisiyim. Kaldığım yurtta müdüriyet odasında bulunan altınlar, para, bilgisayar, LCD TV ve çeşitli eşyalar çalınmış. Aynı akşam da yurtta sorumlu olarak bulunan H. Hanım ile birlikte oturmuştuk. Benden şüphelendiler, karakolda ifadem alındı. Babama haber vermişler memleketten o da geldi. Karakoldaki ifademin ardından eşyalarımı almak için babamla yurda gittik. Yurt yöneticileri bizi bırakmadı. Bu hırsızlığı benim yaptığımı, kimlerle işbirliği yaptığımı açıklamamı istediler. Güya ben bir çete ile işbirliği yapıp bu hırsızlığı gerçekleştirmişiz. Babamın yanında vurmaya başladılar. Babam karşı çıkınca başka bir odaya kilitleyip dövmeye devam ettiler." S.Ç. yaşadığı dehşet dolu dakikaları anlatmaya şöyle devam etti: "M. Bey kemeriyle yüzüme vurdu. İki kişi ayaklarımdan tutarak baş aşağı dakikalarca salladı ve sonra yere fırlattılar. Beni yere yatırıp göğüslerime ayakları ile bastılar. E. Hanım boğazımı sıkarken M. Bey o bırakınca ayağa kaldırıp tokatlamaya devam ediyordu. Kendimden geçmiştim. Kolumda bir sıcaklık hissettim. Gözlerimi açtığımda kolumda sigara söndürüldüğünü gördüm.
 
BANYOYA GÖTÜRDÜLER İDDİASI

Canım çok yanınca beni banyoya götürdüler. Burada kafamı defalarca klozetin içine sokup çıkardılar. Telefonumun hafıza kartını çıkarıp bilgisayara taktılar. 30-40 özel fotoğrafımı, videolarımı aldılar. Bu fotoğraf ve videolar ile bana şantaj yapacaklarını söylediler. Beni bir odaya kapatıp bir süre babamla özel görüştüler. Fotoğraf ve videoları ona da göstermişler. Babama 100 bin TL'lik senet imzalatınca bizi serbest bıraktılar. Takip edildiğimizi düşündüğümüz için İstanbul'da polise başvuramadık." Telefonunnun hafıza kartının halen şüphelilerin elinde bulunduğunu kaydeden S.Ç. ve babası yaşadıkları kentte polise başvurdu. Baba A.Ç. ifadesinde kızının çığlıklarını duyduğunu fakat hiçbir şey yapamadığını anlattı. 100 bin liralık senet imzalaması üzerine serbest bırakıldıklarını iddia eden baba, şikâyetçi olduğunu söyledi. 
 
YURT YETKİLİLERİ REDDETTİ 

S.Ç. hastaneye sevk edilip darp raporu alındı. Raporda vücudunun birçok yerinde işkence izleri bulundu. Kolunda sigara yanıkları tespit edilen S.Ç.'nin vücudunun da yediği dayağa bağlı olarak yara bere ve morluklarla dolu olduğu belirlendi. Savcılık soruşturma başlattı. Yurt yetkilileri ise hırsızlık olayını doğruladı ancak dayak iddialarını reddetti.