Ortadoğu barış süreci

Ortadoğu barış süreci

BM Ortadoğu barış süreci özel koordinatörlüğüne Robert Serry'nin yerine Nikolay Mladenov getirilecek

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry'nin yerine 1 Nisan itibarıyla halen BM Genel Sekreteri'nin Irak özel temsilciliği görevini yürüten Nikolay Mladenov getirilecek.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Güvenlik Konseyi Başkanlığına gönderdiği bilgilendirme mektubunda, halen Irak özel temsilciliği görevini yürüten Bulgaristanlı Nikolay Mladenov'u Ortadoğu barış süreci özel temsilcisi olarak görevlendirmeye karar verdiğini bildirdi.

Mladenov'un bu görevi, 31 Mart'ta süresi dolacak Hollandalı Robert Serry'den devralacağını ifade eden Ban, Mladenov'un Ortadoğu barış süreci kapsamında taraflarla ve uluslararası toplumla gerçekleştirilecek tüm temaslarda kendisini temsil edeceğini ve bu kapsamda bölgedeki BM faaliyetlerinin koordinasyonunu yapacağını kaydetti.

 Ban, Mladenov'un Filistin yönetimi nezdinde de kendisini temsil edeceğini ifade etti.

Oslo Anlaşması'nın ardından 1994'te kurulan BM Ortadoğu Özel Koordinatörlük Ofisi (UNSCO), 1999 yılında barış süreci özel koordinatörlüğü olarak değiştirilmişti.

Filistin halkının sorunlarına çözüm bulunması için BM'nin yapacağı katkıları organize eden ve barış sürecinde BM'nin temsilciliğini yapan kuruluşu Kasım 2007'den beri Robert Serry yönetiyor.