ŞEHİT SAVCI KİRAZ'A VEDA

ŞEHİT SAVCI KİRAZ'A VEDA

İstanbul Adalet Sarayı'nda silahlı teröristlerce rehin alınan ve düzenlenen operasyonda şehit olan Savcı Kiraz son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından silahla vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası taziyeleri kabul ederken, yakınları da gözyaşı döktü. Şehit savcı Kiraz için Çağlayan Adliyesi'nde devlet töreni düzenlendi. Savcının başına silah dayadığı o fotoğrafı yayınlayan bazı televizyon ve gazeteler cenaze törenine alınmadı. Binlerce meslekteşanın cübbeleleriyle katıldığı tören sonrası Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Cami'nde getirildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından omuzlara alınan cenaze, toprağa verilmek üzere Eyüp Mezarlığı’na götürüldü.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası ile yakınları akşam saatlerinde Çağlayan’daki Florence Nightningale Hastanesi’ne geldi. Burada baba Hakkı Kiraz taziyeleri kabul ederken, yakınlarının gözyaşları sel oldu. Baba ve yakınları hastanede iken Adalet Bakanı Kenan İpek, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hastaneye geldi.

Burada baba Kiraz ile görüşen protokol başsağlığı diledi. Protokol ardından yakınlarına da başsağlığı diledi. Ardından protokol hastaneden ayrıldı. Savcı Kiraz’ın yakınlarının ise gözyaşları sel oldu. Öte yandan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenazesi hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Sabah saatlerinde Kiraz'ın cenazesini taşıyan araç, motosikletli polislerin eskortluğunda görev yaptığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

ŞEHİT SAVCIYA GÖZÜYAŞLI VEDA - FOTO GALERİ

ADALET SARAYI'NDA TÖREN

Adliyede dün yaşanan rehin olayında şehit edilen savcı Kiraz için adliye içindeki alanda tören düzenleniyor. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Kenan İpek, adliyedeki hakim, savcı, avukat ve diğer personel de törene katıldı.

Şehit savcı Kiraz’ın çocukları ve yakınları da tören alanına geldi. Yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kiraz’ın cenazesi polisler tarafından adliyeye taşındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalara geçildi. 

Şehit savcının babası taziyeleri kabul etti | Haber3 Video | Sitene Ekle

"MİLLETİN ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİNİZ"

Adalet Bakanı Kenan İpek, törende yaptığı konuşmada "Devletin birliğini bozmak isteyen alçaklarda olabilir. Bu alçaklar en ağır cezayı alacak. Gençlerimizi gelmeyecek devrim masalları ile uyutan insanları biliyoruz. Onları küresel anlamda maşa olarak kullananları da biliyoruz. Hiçbir zaman amaçlarına da ulaşamayacaklar" dedi. Bakan ayrıca teröre karşı tek vücut olunmasını istedi.

SLOGAN ATILDI

Adliyede düzenlenen törenin sonunda 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıldı. Törende İl Müftüsü Rahmi Yaran ile birlikte 2 hoca daha şehit savcı için dua etti. Cenazeye gelemeyeceklerden şehit savcı için helallik istendi.

ŞEHİT SAVCININ CENAZESİ EYÜP SULTAN CAMİSİ'NDE

Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi Eyüp Sultan Camisi'ne getirildi.Eyüp Sultan Camisi'nde Mehmet Selim Kiraz için mevlüt okutuldu. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın yakınları cenazenin başında bekliyor. Kamerala ailenin acısı böyle yansıdı.

aa_picture_20150401_4934924_web.jpg

BAZI GAZETE VE TV'LER CENAZEYE ALINMADI

Başbakanlığın aldığı karara göre DHKP-C'li teröristlerin Savcı Kiraz'ın başına silah dayarken çektiği fotoğrafı yayınlayan, Doğan Grubu'na ait yayın organları (Hürriyet, Radikal, Posta, CNN Türk, Kanal D) İMC TV, Samanyolu TV, Bugün TV, Zaman, Bugün, Millet, Taraf, Sözcü, Ortadoğu, Yeniçağ, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri gibi basın organları cenaze törenine alınmadı.

ANKARA'DA İKİNCİ TÖREN

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için Ankara'da da törenler düzenleniyor. Ankara'da şehit savcı için ilk tören Adalet Sarayı'nda düzenlendi. İkinci tören ise Yargıtay'da. Yargıtay üyeleri cübbeleriyle Yargıtay binasının önünde toplandı ve 'Birlik' mesajı verdiler.

KESKİN NİŞANCILAR TÖREN ALANINDA

Tören alanının etrafındaki yüksek yerlerde keskin nişancılar dikkat çekiyor.

aa_picture_20150401_4934929_web.jpg

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VE ABDULLAH GÜL DE KATILDI

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde düzenlenen saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Eyüp Sultan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Bakan Bekir Bozdağ, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, mesai arkadaşları, savcılar ve hakimler katıldı.

O LİDERLER KATILMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak cenaze törenine katılmadı.

aa_picture_20150401_4934922_web.jpg

Bir süre sonra cenazeye Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da katıldığı görüldü.

28612827.jpg

Cenazede taziyeleri baba Hakkı Kiraz kabul etti. Cenaze boyunca tek damla yaş akmayan acılı baba, ağlayanları da teselli etti. Şehit savcının oğlunu da bir an olsun yanından ayırmadı. Minik çocuk babası için dua etti.

Şehit savcı Kiraz’a gözyaşlarıyla veda | Haber3 Video | Sitene Ekle

Şehit savcının eşi Yasemin Kiraz ise eşinin tabutuna son kez sarıldı. Eşinin fotoğrafını öpen Kiraz, gözyaşı döktü. Bazı vatandaşların Mehmet Selim Kiraz’ın fotoğraflarını taşıdığı görüldü.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenazesini İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Cenaze töreni ardından şehit için helallik alındı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından omuzlara alınan cenaze, toprağa verilmek üzere Eyüp Mezarlığı’na götürüldü.