Tunca ve Meriç köprüleri trafiğe kapatıldı

Tunca ve Meriç köprüleri trafiğe kapatıldı

Tunca ve Meriç köprüleri, nehir debilerinin yükselmesi nedeniyle araç ve yaya ulaşımına kapatıldı

EDİRNE (AA) - Tunca ve Meriç köprüleri, nehir debilerindeki yükselme nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Kentte etkili olan yağışlar sonrası toplanan İl Kriz Masası, Tunca ve Meriç nehirlerinin debisinde yaşanan ani yükseliş nedeniyle nehirlerin üzerindeki tarihi taş köprülerin araç ve yaya trafiğine kapatılmasına karar verdi.

Kararın ardından köprülere güvenlik bandı çeken İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tarihi köprülerdeki araç ve yaya geçişini durdurdu.

Yunanistan sınırında bulunan ve 5 binin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi ile bağlantıyı sağlayan Tunca ve Meriç köprülerinin kapatılmasıyla ulaşımın askeri araçlarla sağlanacağı belirtildi.

Pazarkule Sınır Kapısı'nın da bulunduğu uluslararası nitelikteki yolun trafiğe açılıp açılmayacağı, nehirlerdeki su seviyesinin durumuna göre karar verilecek.

Yunanistan'a gitmek isteyenler ise İpsala Sınır Kapısı'ndan ulaşımlarını sağlayabilecek.

-Arda Nehri, Meriç'e yoğun su getiriyor

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son ölçümler değerlendirildiğinde, öngörülen senaryonun Meriç'in debisinin 1700-1800 metreküp seviyelerine ulaşacağı yönünde olduğunu söyledi.

Bulgaristan'daki aşırı yağışlar nedeniyle Arda Nehri'nden Meriç Nehri'ne yoğun su akışı sağlandığını vurgulayan Sabancı, taşkın bölgesindeki seddelerin sıklıkla gözlemlendiğini ve herhangi bir sedde hasarı durumunda, ekiplerin müdahale için teyakkuzda tutulduğunu kaydetti.