Urlada Bilim Ve Teknoloji Haftası Kutlandı

Urlada Bilim Ve Teknoloji Haftası Kutlandı

8-14 Mart arasında kutlanan Bilim ve Teknoloji Haftası, Urla Asiye-Hüseyin Akyüz Bilim İlk ve Orta Okulu'nda kutlandı.

- 8-14 Mart arasında kutlanan Bilim ve Teknoloji Haftası, Urla Asiye-Hüseyin Akyüz Bilim İlk ve Orta Okulu'nda kutlandı.

Bilim ve teknolojinin öneminin vurgulandığı kutlamaya Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, birçok okul ve öğrenci velisi katıldı. Öğrencilerin Atatürk ve bilim ile ilgili konuşmalarıyla başlayan kutlama, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayten Nalbant, Genetik Bilimi alanındaki son gelişmeleri öğrencilere aktarmasıyla devam etti. "Genetik çeşitliliği evrenin zenginliğidir" diyen Nalbant, tıbbın geleceğinin genetik olduğunu vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Elektronik buluşlar ve robot teknolojisi konularıyla ilgili, İYTE Elektrik - Elektronik Mühendisliği öğretim görevlileri Prof. Dr. Acar Savacı ve Yüksek Mühendis Gökselin Bozdağ sunumlarını gerçekleştirdiler. Ardından arkeoloji bilimiyle ilgili bilgi veren Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi ve arkeolog Doç. Dr. Ahmet Uhri ve "Bilim ne İşe Yarar?" konulu sunumuyla Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Metiner Tosun, konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Seminer, Bilimsel Su Altı Araştırmaları konusuyla ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Su altı Araştırma ve Uygulama Merkezi öğretim görevlisi Doç. Dr. Ali Ulaş'ın balık adam ekipmanlarını, öğrencilere tanıtmasıyla son buldu.

Türk Hava Kurumu'nun tanıtım filminin izlenmesinin ardından, öğrencilerin hazırlamış olduğu güneş enerjisiyle çalışan araçlar, robotlar, ışık-renk ile ilgili deneylerin yer aldı stantlar gezildi.

Bilimsel düşünme yeteneğinin gelecek nesiller için önemli olduğunun vurgulandığı kutlama, Türk Hava Kurumu Urla Şubesi'nin model helikopter uçak gösterisiyle son buldu.