Çıplak poz veren turistlere tutuklama !

Çıplak poz veren turistlere tutuklama !
Güncelleme:

Malezya'da dağın zirvesinde çıplak poz veren turistler tutuklandı. Ülkedeki bir yetkili, depremin turistler yüzünden olduğunu iddia etmişti.

Malezya’da dört turist kutsal bir dağın zirvesinde çırılçıplak poz verdikleri için tutuklandı. Sabah Eyaleti Başbakan Yardımcısı Joseph Pairin Kitingan dağın zirvesinde çıplak poz veren Batılı grup yüzünden deprem olduğunu açıklamıştı.

24 yaşındaki İngiliz turist Eleanor Hawkins’in Kuala Lumpur’a giden bir uçağa binmeye çalışırken Sabah Havalimanı’nda tutuklandığı, Hollandalı Dylan Snel ve Kanadalı kardeşler Danielle ve Lindsey Petersen’in ise haklarında tutuklama emri çıkartıldığını duyunca polise teslim olduğu açıklandı.
 
Hürriyet'ten Birce Bora'nın haberine göre, Malezya polisi şu anda gözaltında tutulan turistlerin müstehcenlik suçlaması ile yargılanacaklarını ve 3 ay hapis cezası alabileceklerini söyledi.

Altısının kimliği henüz tespit edilmeyen 10 batılı turist yerel halkın “ölülerin ruhlarının gittiğine” inandığı ve kutsal kabul ettiği Kinabalu dağında soyunarak poz vermiş, bu fotoğraf sosyal medyada sıkça paylaşılmıştı. Yerli halk bölgede geçen hafta yaşanan ve 18 dağcının ölümüne neden olan depremden bu turistleri sorumlu tutmuş ve cezalandırılmaları için kampanya başlatmıştı.

Çıplak poz veren turistlere tutuklama ! - Resim : 1

Yerel din adamı Tindarama Aman Sirom Simbuna, konuyla ilgili Malezya basınına yaptığı açıklamada “Dağın koruyucusunu sakinleştirmek için Kinabalu dağında soyunan ve oraya işeyen on batılı turiste on öküz bağışlama cezası verilmeli” dedi.

Hawkins’in babası Timothy Hawkins, İngiliz basınına yaptığı açıklamada “Kızımla konuştum. Çok korkmuş, ağlıyordu. Dağda çekilmiş fotoğrafları görür görmez vücut tipinden karedeki insanlardan birinin kızım olduğunu anladım. O tek başına seyahat ediyor ve bir grupla birlikte dağda yürüyüş yapmaya gitmiş. Ve bir iddia uğruna gruptan bazı kişiler kıyafetlerini çıkartmış. Bu saygısızca ve aptalca bir davranış ancak kızım o an bunu düşünememiş. Elbette depreme o neden olmadı ve yaşananlar için çok üzgün. Umarım yetkililer onu başkaları için örnek olması adına sert bir şekilde cezalandırmaz” dedi.
 
Baba Hawkins kızı ve arkadaşlarının kutsal dağa işedikleri yönündeki raporların ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.