Esad'ı Rus uçakları koruyacak

Esad'ı Rus uçakları koruyacak
Güncelleme:

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın İran ziyaretinde Rus jetlerinin eşlik edeceği belirtildi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bu ay sonunda ya da ocak başında gerçekleşeceği kaydedilen İran ziyareti sırasında, uçağına 4 Rus savaş jetinin eşlik edeceği bildirildi.

SON 4 YILDA ÇIKACAĞI İKİNCİ YURTDIŞI GEZİSİ

Fars Haber Ajansı'nın Lübnan basınına dayandırdığı habere göre, Rusya, Esad'ın Irak hava sahasından geçişi sırasında tamamen güvenlikte olması için ABD öncülüğündeki koalisyonu da uyardı. Gerçekleşmesi halinde,İran ziyareti Esad'ın son 4 yılda çıkacağı ikinci yurtdışı gezisi olacak. Esad, ekim ayındaMoskova'ya gitmişti.

ESAD GÜÇLERİNE AĞIR DARBE

Öte yandan Halep'teki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esad güçleri, İran, Irak ve Hizbullah mensubu Şii milisler, Rus uçaklarının hava desteğiyle Halep'in güneyinde yer alan Han Tuman beldesi çevresinde muhaliflerin kontrolündeki köylere operasyon düzenledi. Operasyon sırasında çıkan çatışmalarda muhalifler, Irak, İran ve Hizbullah mensubu Şii milisler tarafından desteklenen rejim güçlerinden 50 kişiyi öldürdüğü, aralarında Afganistan uyruklu bir kişinin yer aldığı 4 milisi esir aldı.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Bu arada, Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Firas El Halebi, Rus uçaklarının yabancı şii milislerin Halep'in güneyine düzenlediği operasyona hava desteği sağladığını söyledi. Rus savaş uçakları Han Tuman beldesi çevresinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere 250 hava saldırısı düzenlediğini belirten Halebi, "Ancak muhalifler, İran, Irak ve Hizbullah milislerine geçit vermedi. Çekilmek zorunda kaldılar'' dedi.