''İnsani yardım'' sütünün içinden bomba çıktı!

''İnsani yardım'' sütünün içinden bomba çıktı!
Güncelleme:

Ukrayna'nın Herson bölgesinde 'insani yardım' olarak dağıtılan sütün içinde kurulu bomba düzeneği çıktı.

24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı savaş sonrası beklediği başarıyı yakalayamayan Rusya geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Kiev'in kuzeyindeki güçlerini çekerek Ukrayna'nın doğusunda, Donetsk ve Luhansk'tan oluşan Donbas bölgesine odaklanacağını açıkladı.

Başkenti işgal etmek için bölgede bulunan Rus askerleri Kiev çevresinden çekilirken bölgedeki ağaçlara, araçlara, evlere hatta evlerin içindeki çamaşır makinelerine kadar tuzaklar kurup ayrıldı. Rus askerlerinin kurduğu tuzaklar günlerce konuşulurken bugün bölgeden kan donduran bir haber daha geldi.

Dailymail Gazetesi'nde yer alan habere göre kuşatma altındaki Herson'da taktik değiştiren Rus birlikleri 'insani yardım' dağıtıyormuş gibi yapmaya başladı.

Dağıtılan yardımlardan alan Ukraynalı yaşlı bir kadın sütün içine kurulan tuzak ile ölmekten son anda kurtuldu.

MİSİNAYI FARK ETTİ

Rus askerlerinden aldığı sütü içmeye çalışan kadın kapağının tam olarak kapalı olmadığını fark etti. Sütün daha önce başkası tarafından açılmış olabileceğini düşünen kadın kutuyu incelerken kapağa bağlı misinayı fark etti. Şüphelenen kadın, kutuyu dikkatli bir şekilde açtı ve kapağa misinayla bağlı küçük bir bomba düzeneği gördü.

Yaşlı kadının oğlu yerel medyaya yaptığı açıklamada "Emekli annem yardım çantası almasını istememe rağmen almış. Kutuda bir gariplik olduğunu fark edip sütün bozuk olduğunu düşünürken içindeki düzeneği görmüş. Gelip bana gösterdi dikkati sayesinde ölmekten son anda kurtulmuş " ifadelerini kullandı. 

Ukraynalı yetkililer Rus askerlerinin insanları kandırmak için yerli ürünler kullandığını belirterek 'dikkatli olunması' yönünde uyarıda bulundu.

Ukrayna Özel İletişim ve Bilgi Koruma Hizmetleri yetkilileri, diğer bölgeler için de uyarıda bulunarak Rus güçlerinin arabalarda, evlerde, ormanda, yollarda patlamamış mühimmat bıraktıklarını belirtti. Yetkililer patlayıcı uzmanı ve kurtarma ekiplerinin izin vermediği ev, iş yeri ve bölgelere girilmemesi gerektiği belirtti.