Kadın düşmanı Taliban'dan kadınlara bir yasak daha

Kadın düşmanı Taliban'dan kadınlara bir yasak daha
Güncelleme:

Afganistan’da yönetimi ele geçirdikten sonra kadınlara zulmün şiddetini arttıran Taliban yönetimi şimdi de kadınların erkek doktora gitmesini yasakladı.

Afganistan'da Ağustos 2021'de kontrolü ele geçiren Taliban, kadınlara yönelik bir yasak daha getirdi. 

Son olarak Taliban'ın kadın hastalara erkek doktorların bakmasını yasakladığı ifade edildi.

ERKEK DOKTORLAR ‘KADIN HASTA’ KABUL ETMEYECEK

Yerel basında yer alan haberlere göre, Belh vilayetinde erkek doktorların kadın hasta kabul etmemeleri, kadın doktorlarının da erkek hasta kabul etmemeleri talimatı verildi.

Taliban'ın Belh Vilayeti İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı bir açıklamada, "kadın ve erkek sağlık çalışanlarının çalışma odalarının ayrılması gerektiği" de belirtildi.

KADINLAR 'KADIN' DOKTORLARDAN RANDEVU ALACAK 

Açıklamada, erkek hastaların erkek doktorlara, kadın hastaların da kadın doktorlardan randevu alması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, erkeklerin kadın hastaların bulunduğu odalara girmesinin kesinlikle yasak olduğu dile getirildi.

Diğer yandan, pek çok kurumda kadınların çalışmasına kısıtlama getirilirken, kadın hastaların kadın doktor bulabilme imkanı da tartışma konusu oldu.

Taliban'ın kadınlara yönelik yasakları şöyle:

Aralık ayının sonunda, Taliban hükümet sözcüsü, kadınların Afganistan'daki özel ve devlet üniversitelerine girmelerinin bir sonraki duyuruya kadar yasaklandığını açıklamıştı.

Taliban daha önce kadınlara şehir dışına tek başına seyahat yasağı getirmiş, kamunun büyük bir bölümünde kadınların çalışmalarını da engellemişti.

Kadınların başkent Kabil'de eğlence parkı ve bahçelere gitmelerine de yasak getirilmişti.

Taliban geçtiğimiz günlerde, başkent Kabil'deki kadın giyim mağazalarının vitrininde bulunan mankenlere de kısıtlama getirmişti.