Katliam gibi saldırı: 35 ölü

Katliam gibi saldırı: 35 ölü
Güncelleme:

Afganistan'da polis akademisinin girişinde intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 35 kişi öldü.

Afganistan 24 saat içinde üçüncü saldırıyla sarsıldı. Saldırılarda en az 35 kişi yaşamını yitirdi.

Son saldırı Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan uyuşturucu ile mücadele merkezine bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi.
     
Afgan yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kabil'in Kesebe bölgesinde bulunan uyuşturucu ile mücadele merkezinin girişinde bomba yüklü araçla intihar saldırısı gerçekleştirildi. Daha sonra merkezin içine girmeye çalışan militanlar ve Afgan güçleri arasında çatışma çıktı.
     
Yetkililer, saldırıyı düzenleyen militanların, olayda ölen ya da yaralanan kişilerin sayısı ile ilgili bilgi vermedi.
     
Saldırının düzenlendiği bölgenin yollarının trafiğe kapandığı, olay yerine çok sayıda güvenlik güçlerinin gönderildiği, Afganistan'da bulunan NATO güçlerine ait jetlerin, başkentin üzerinde uçuşlar yaptığı görüldü.
     
KABİL'DE SON 24 SAATTE 3 SALDIRI
     
Başkent Kabil'de son 24 saatte üç saldırı gerçekleşti. İlk saldırı gece saat 01.00'de, Afgan ordusunun istihbarat merkezine düzenlenmişti.
     
Afganistan Devlet Başkanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Hanif Atmer'in verdiği bilgiye göre, Afgan ordusunun istihbarat merkezine bomba yüklü kamyonetle düzenlenen intihar saldırısında, 15 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. İntihar saldırısının gerçekleştiği bölgede, onlarca ev ve bina da ciddi hasar gördü.
     
İkinci saldırı ise akşam saatlerinde Kabil'deki polis akademisinin girişinde gerçekleşti. Adını açıklamayan bir Afgan yetkili, polis akademisinin öğrencilerinin üniformasını giyen intihar eylemcisinin, hafta sonu tatilinden gelen polis akademisi öğrencilerin arasına katılarak, yanındaki bombayı patlattığını açıklamıştı.
     
Saldırıda 20 kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını belirten Afgan yetkili, bazı yaralıların durumunun ise ağır olduğunu bildirmişti.
     
Başkent Kabil'de son bir ayda intihar ve bombalı saldırılarda  ciddi bir şekilde azalma tesbit edilmişti.