Kırım Köprüsü’nde patlama: Ölü ve yaralılar var

Kırım Köprüsü’nde patlama: Ölü ve yaralılar var
Güncelleme:

Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım’daki Kırım Köprüsü'nde sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Köprü "acil durum" koduyla kapatıldı.

Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'ın Sözde Valisi Sergey Aksenov, yaptığı yazılı açıklamada, köprüde detaylarına yer verilmeyen acil bir durumun yaşandığını ifade etti.

Söz konusu acil durum nedeniyle köprünün araç trafiğine kapatıldığını belirten Aksenov, “Güvenlik ve ilgili birimler çalışmalar yürütüyor” ifadesini kullandı.

Rusya’nın güneyindeki Belgorod bölgesinin valisi Vyacheslav Gladkov da bir patlama meydana geldiğini açıklarken, iki kişinin öldüğünü ve bir çocuğun ise y aralandığını açıkladı. Ölen kişilerin kız çocuğunun ebeveynleri olduğu da belirtildi.

Gladkov, “Paylaşılan görüntülerde bazı araçların hasar gördüğü görülüyor. Şu an bir kız çocuğunun yaralandığını görüyoruz. En zoru ise onun anne ve babasının saldırıda ölmüş olması” dedi.

Rus sosyal medyasında çıkan bazı görüntülerde, köprüden dumanların yükseldiği görülüyor.

Basında çıkan bazı haberlerde de Ukrayna ordusunun gece saatlerinde köprüye füze saldırısı gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Köprüde Kasım 2022'de yaşanan patlama nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetmişti.