Obama İsrail'i uyardı

Obama İsrail'i uyardı
Güncelleme:

ABD Başkanı Obama, İsrail Başbakan'ı Netanyahu'nun Filistin tutumu hakkında uyardı.

İsrail basınına konuşan ABD Başkanı Obama, Netanyahu'nun Filistin konusundaki tavrının İsrail'in itibarını tehlikeye attığını söyledi.

İsrail’de Kanal 2’ye verdiği röportajda ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Filistin’le müzakereler konusunda ortaya koyduğu şartların İsrail’in itibarı üzerinde şüphe oluşturduğunu söyledi.

''TÜM İTİBARINI KAYBETMESİNE YOL AÇIYOR''

Obama, ''Netanyahu’nun bu konudaki tavrı pek çok şart içeriyor ki bu şartların yakın zamanda yerine getirilebileceğini düşünmek gerçekçi değil. Bu da İsrail’in tümden itibarını kaybetmesi tehlikesine yol açıyor'' dedi.

Geçtiğimiz hafta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Şeria’daki Filistin yönetimine barış müzakerelerine yeniden başlamayı teklif ettiği ancak Batı Şeria’daki yasadışı yerleşimlerin korunması ve genişlemesine izin verilmesini ön şart olarak koştuğu ortaya çıkmıştı.

İsrail’deki Haaretz gazetesinde çıkan habere göre, İsrailli bir yetkili Netanyahu’nun bu teklifi ilk olarak geçen hafta Kudüs’te bir araya geldiği Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Temsilcisi Federica Mogherini’yle paylaştığını aktardı.
Filistin Yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) teklife sert tepki göstermiş ve müzakerelere devam edilebilmesi için yasadışı yerleşimlerle ilgili tüm aktivitelerin durdurulması gerektiğini söylemişlerdi.

İsrail’de mart ayındaki seçimlerden galip çıkan ve hükümeti kuran Netanyahu, o zamandan bu yana ABD ve AB’den Filistin ile barış görüşmelerini yeniden başlatması için baskı görüyor.