Skandal! Binlerce kişiye koronavirüs aşısı diye bakın ne enjekte edildi

Skandal! Binlerce kişiye koronavirüs aşısı diye bakın ne enjekte edildi
Güncelleme:

Almanya'da yaklaşık 8 bin 600 hastaya koronavirüs aşısı yerine tuz ve su enjekte eden sahte hemşire için mahkemeden çıkan karar tartışmalara yol açtı. Olay dünya basınında da gündem oldu.

Almanya'da 39 yaşındaki hemşire Antje T.'nin yaptıkları ülke gündemine oturdu. 

Antje T. isimli hemşire 5 Mart ile Nisan 2021 tarihleri arasında çoğunluğu hastane çalışanı, eğitimci ve 70 yaş üstü doktorlardan oluşan 8 bin kadar hastaya BioNTech Pfizer aşısı yerine 'tuzlu su solüsyonu' enjekte etti.

Antje T.'yi,bunu gören başka bir çalışma arkadaşı ihbar etti.

Daily Mail'e göre polis, hemşirenin vardiyası sırasında şırıngaları hazırladığı için Covid-19 aşılarını gizlice değiştirebildiğini söyledi.

Olayın açığa çıkmasının ardından görevinden ihraç edilen Antje T. tutuklandı. Antje T., 2022'deki duruşmada 15 adet kasıtlı suçtan yargılanmaya başlanırken, bunlardan dokuzu delil olmadığı için davadan düşürüldü.

Koronavirüs aşısı yerine insanlara tuzlu su enjekte eden hemşire altı ay denetimli serbestlik cezası verildi. Karara büyük tepki gösteren kamuoyu, davanın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

'DAHA FAZLA KİŞİYE UYGULANDIĞINA DAİR KANIT YOK'

Mahkeme sözcüsü Torben Toelle, savcının altı şırınganın salin çözeltisiyle değiştirildiğine dair kanıt bulduğunu belirtirken, daha fazla kaç kişiye uygulandığının ortaya çıkmadığı için suç olarak davaya dahil edilemeyeceğini söyledi. 

Öte yandan hemşirenin sosyal medya hesabından aşı karşıtı paylaşımlar yaptığı öğrenilirken, kararın bir hafta içinde temyiz edilebileceği belirtildi.