Ukrayna bir gecede 18 Rus İHA'sını düşürdü

Ukrayna bir gecede 18 Rus İHA'sını düşürdü
Güncelleme:

Rusya'nın dün gece Ukrayna'nın Odessa şehrine yönelik peşpeşe düzenlediği İHA'lı saldırılarda, Ukrayna Rusya'ya ait 22 İHA'dan 18'ini düşürmeyi başardı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin dün gece Rusya tarafından fırlatılan 22 Şahid tipi saldırı insansız hava aracından 18'ini düşürdüğü belirtildi.

Drone'lar işgal altındaki Kırım'dan fırlatıldı. Ukrayna Hava Kuvvetlerinin mobil ateş grupları ve uçaksavar füze birimleri, Odessa Bölgesi üzerindeki saldırıyı püskürttü.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Odessa Bölgesindeki hava saldırısı uyarısı üç saatten fazla sürdü.

Bu sabah Ukrayna'nın Güney Savunma Kuvvetleri, Odessa Bölgesinde bir dinlenme tesisinin çok sayıda binasının hasar gördüğünü bildirdi. Saldırının ardından yangın çıktı ancak kısa sürede söndürüldü. Ordu, dinlenme tesisinin geniş çaplı işgalin başlangıcından bu yana çalışmadığını da sözlerine ekledi.

Saldırıda dinlenme alanındaki iskele ve müştemilatların bulunduğu özel bir konut da hasar gördü. İlk raporlar can kaybının olmadığını gösteriyor.

Liman kenti Odessa Rus saldırılarının sık sık hedefi olmaya devam ediyor. 2 Mart'ta Rus insansız hava aracının saldırısı Odessa'da bir konut binasına isabet etmiş , aralarında hamile bir kadının da bulunduğu 20 kişi yaralanmıştı. 3 Mart günü geç saatlerde sonuçlanan kurtarma operasyonları, saldırıda beşi çocuk 12 kişinin öldürüldüğünü doğruladı.