Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük patlama

Güncelleme:

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama meydana geldi. Kentte dumanların yükseldiği bildirildi. İlk belirlemelere göre en az 8 kişi hayatını kaybetti.

Rusya ile Kırım'ı bağlayan köprünün vurulması ile tansiyonun zirve yaptığı Ukrayna güne patlama sesleri ile uyandı.

AFP'de yer alan Son Dakika haberine göre, sabah saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 3 tane büyük patlama meydana geldi.

KENT MERKEZİNDEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Görgü tanıkları kent merkezinden dumanlar yükseldiğini belirtti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük patlama - Resim : 1

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, patlamaların Kiev'İn Shevchenko bölgesinde yaşandığını açıkladı.

Gelen ilk bilgiler patlamaların füze saldırısı sonucu meydana geldiği yönünde.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Kiev'e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü 24 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Başdanışmanı Anton Geraşenko, patlamaların Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'nin ofisinin yakınlarında gerçekleştiğini ifade etti.

 ZELENSKİ: UKRAYNA'YI YERYÜZÜNDEN SİLMEK İSTİYORLAR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, başkent Kiev'de gerçekleşen patlamalar sonucunda ölülerin ve yaralıların olduğunu söyledi. Zelenski, "Ukrayna'yı yeryüzünden silmeye çalışıyorlar" diyerek Rusya'yı suçladı.

Zelenski, Telegram üzerinden yayınladığı paylaşımda "Bizi yok etmeye ve yeryüzünden silmeye çalışıyorlar... Zaporijya'da evinde uyuyan insanları, Kiev ve Dnipro'da işe giden insanları öldürün!" dedi. 

Zelenski ayrıca "Ukranya genelinden hava saldırısı sirenleri çalmaya devam ediyor. Füzeler vuruluyor ama maalesef ölü ve yaralılar var" ifadesinde bulundu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük patlama - Resim : 2

 

KERÇ KÖPRÜSÜ SALDIRISI

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a yaptığı Kerç Köprüsü, Ukrayna'nın saldırılarına maruz kalmıştı. Rus ilhakının sembolü olarak görülen köprüde ağır hasar meydana gelmişti. 

Kiev'e düzenlenen füze saldırıları, Kerç Köprüsü'ne yapılan saldırılardan kısa bir süre yaşandı. 

Şubat ayında başlayan savaşın ilk dönemlerinde Kiev çatışmalara ve füze saldırılarına sahne olsa da son haftalarda kentte sessizlik hakimdi. 

 

Etiketler ukrayna kiev patlama