Bakan'ın şaşırtan asgari ücret çıkışı !

Bakan'ın şaşırtan asgari ücret çıkışı !

Başta Ali Babacan ve bazı AK Partili isimlerin aksine Nihat Zeybekçi, asgari ücretteki maliyetin bir kısmının devletçe ödenebileceğini açıkladı.

Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada asgari ücret artışının maliyetleri artırdığını, bir kısmının hazine tarafından karşılanabileceğini belirtti.

Asgari ücret artışının etkisini azaltacak bir çalışma yaptıklarını ve yakında açıklayacaklarını belirten Zeybekci, Merkez Bankası'nda değişiklik yapılması yönünde bir çalışmanın şu an için olmadığını aktardı.

BABACAN VE ŞİMŞEK BUNA NE DİYECEK ?

Ali Babacan ve Mehmet Şimşek ise asgari ücrete yapılacak zam nedeniyle işverenlerin yaşayacağı maliyet farkının devlet tarafından karşılanmasını istemiyor. Yakın tarihte bir açıklama yapan ve asgari ücretin 1.300 liraya çıkarılacağını belirten Şimşek "Biz ne söz verdiysek onun gereği yapılacak. Asgari Ücret Komisyonu işçi, devlet ve işverenden oluşuyor. Ama devlet kimin tarafında oy kullanırsa belirleyici oluyor. Asgari ücretlimize söz verdik 1.300 lira yapılacak. Bu konuda hiç tereddüt olmasın. Asgari ücretin artışı ile yaşanacak ilave yükü tamamen devletin karşılaması olası değil" demişti.