İşçi ve memur zamsız kaldı!

İşçi ve memur zamsız kaldı!
Güncelleme:

AK Parti iktidarının 14 Mayıs seçimleri öncesindeki müjde yağmuru işçilere ve memurlara uğramadı.

En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkaran düzenlemenin de içinde yer aldığı “torba teklif” Meclis’te kabul edildi. 

Torba teklifin son görüşmelerinde sadece Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeline üç ay daha fazla mesai ücreti verilmesi ile geçici işçilerin zorunlu emekliliklerinin kaldırılmasına yönelik düzenleme eklendi.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre işçi ve memur konfederasyonlarının geçici işçilerin herhangi bir şart ve süreye bağlı kalınmaksızın kamuda daimi işçi kadrolarına geçirilmesine yönelik istekleri kabul edilmezken yapılan düzenleme kadroya alınmayı kamu kurumlarının inisiyatifine bıraktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “torba yasanın” Meclis’te kabul edilmesinin ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Bir sorunu daha çözdük. Bir dosya daha kapandı. Geçici işçiler hem bir yıl çalışabilecek hem de sonrasında kadroya atanacak. Hayırlı olsun” dedi. Ancak yasa beklentileri karşılamadı. Geçici işçilerin çalışma sürelerinin 9 aydan 11 aya çıkarılması kararı bakanlık inisiyatifinde. Ayrıca Çaykur gibi kampanya döneminin 6 ay sürdüğü kurumlarda bunun uygulanma olanağı da yok. 

Cumhuriyet