Dolar daha düşer mi ?

Dolar daha düşer mi ?
Güncelleme:

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin açıklamalarıyla 2.86 seviyesine inen doların 2.70’e kadar düşebileceği belirtiliyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) faizi sabit tutması ve ardın Başkan Mario Draghi’nin açıklamalarıyla dolar ve euroda ciddi düşüş yaşandı.

Sözcü'deki habere göre Fed’in faiz artırma kararının 2016’ya ertelediği beklentisi,  AMB’nin euroyu değersizleştirme politikasına devam etmesi, gelişen ülke para birimlerinde risk iştahının artması, tüketici güven endeksinin kısmen toparlanma göstermesi, dolardaki düşüşün temel nedenleri olarak gösteriliyor.

GCM Menkul Değerler Araştırma Direktörü Erdoğan Turan, seçim öncesinde yurtdışı piyasaların fırsat vermesi halinde doların 2.85 seviyesine kadar gerilemesini beklediklerini anlatan Turan “Hatta bu seviyelere hızlı geldik. Seçim beklentileriyle bunlar yaşanıyorsa, bu seviyeler doygunluk noktası olabilir” diye konuştu.

Seçime kadar doların 2.80-2.85 seviyesine gerileyebileceğini söyleyen Turan, iç ve dış pozitif gelişmelerin sürmesi halinde doların 2.70’e kadar inebileceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası’nın euro değersizleştirdiğini ve bu tavrına devam edeceğini ifade eden Turan, euroda 3.13 3.17 seviyelerinin yaşanabileceğini kaydetti.