Dolar o seviyenin de altına indi; işte günün ilk rakamları

Dolar o seviyenin de altına indi; işte günün ilk rakamları
Güncelleme:

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı öncesinde dolar 4,74, euro 5,54 civarında hareket ediyor.

Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın bugünkü faiz kararına çevrildi. Karar öncesinde bankalararası piyasada dolar/TL 4,74'ün üzerinde seyrediyor. Euro/TL de 5,54 civarında işlem görüyor.

KARAR SAAT 14.00'TE

Dolar/ TL bu sabah 4,74 seviyelerinde güne başlarken, euro ise 5,54 seviyelerinde işlem görmeye başladı.

 Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, enflasyonda öngörülerinin de ötesinde bir bozulma gerçekleşmesi nedeniyle politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizini 100-125 baz puan artırması bekleniyor. Karar saat 14.00'te açıklanacak.

Merkez Bankası 7 Haziran'daki toplantıda politika faizini 125 baz puan artırarak yüzde 17,75'e çıkarmıştı.

Öte yandan Almanya Türkiye'ye yönelik ihracat kredi garantisini 1.5 milyar euro ile sınırlayan 2017'de aldığı kararı yenilemeyerek, sınırlamanın kalkmasına göz yumdu.

Hermes garantisi olarak adlandırılan sistem, yurtdışından alacaklarını tahsil edemeyen Alman ihracatçı şirketlerin karşılaşabilecekleri zararları telafi ediyor.

 Bankacılar yurtdışı fonlamaya ihtiyaç duyan Türkiye ekonomisi için Avrupa ile ilişkilerin normalleşmesinin pozitif yansıyacağını belirtiyorlar.

 Dolar/TL geçen hafta Cuma günü 4.82'li seviyelerden güne başladıktan sonra ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Merkez Bankası'na yönelik faiz eleştirilerinin de etkisiyle günü 4.78'li seviyelerde tamamlamıştı.

Dolar/TL Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz açıklamalarının ardından 12 Temmuz'da 4.9767 ile tarihi zirveyi test etmişti.
 

Seçiniz...