Fed Başkanı Powell’dan faiz indirimine yeşil ışık

Fed Başkanı Powell’dan faiz indirimine yeşil ışık
Güncelleme:

Temsilciler Meclisi'nde konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, faiz indirimi için acele etmeyeceklerini ancak bu yıl faiz indiriminin bir noktada uygun olacağını belirtti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Kongre'nin karşısına çıktı. Powell, burada yaptığı konuşmada, daha fazla veriye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Faiz indirimi için enflasyonun yüzde 2'ye doğru hareket ettiğine dair daha fazla güvene ihtiyaç olduğunu da belirten Powell, bu yıl için faiz indiriminin bir noktada uygun olacağını söyledi.

Konuşmasında faiz indirimi için belirli bir tarih vermeyen Powell, 31 Ocak'taki son basın toplantısında ifade ettiği mesajı tekrarlayarak, enflasyonun hem mal hem de hizmetlerde yavaşladığına dikkati çekti.

İş gücü piyasasının görece sıkı olmayı sürdürdüğünü de belirten Powell, "Fed'in kısıtlayıcı duruşu ekonomik aktivite ve enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor" dedi.

Powell, dün yaptığı açıklamada ise faiz indirimleri için doğru zamanı seçmeye çalıştıklarını belirtmiş ve daha iyi veriler görmek istediklerini ifade etmişti.