Konut ve taşıt kredileri düşecek mi ?

Konut ve taşıt kredileri düşecek mi ?
Güncelleme:

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından özel bankalar, taşıt ve konut kredilerinde henüz faiz indirimine gitmedi. Konuyla ilgili HangiKredi CEO'su Oray Durmazoğlu, ilerleyen günlerde özellikle konut kredisinde bu düşüşü beklediklerini kaydetti.

Merkez Bankası, 2021 yılı Aralık ayındaki toplantısından sonra bu yıl ilk kez faiz indirdi.

Banka, politika faizini sürpriz bir kararla 1 puan indirerek yüzde 14'ten 13'e çekti.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından özel bankalar ihtiyaç kredisinde 24 ay ve altı vadelerde aylık 20-30 baz puan arası faiz düşürürken, taşıt ve konut kredilerinde ise henüz bir indirim yapmadı.

Konuyla ilgili Bloomberg HT'den Zeliha Saraç'a konuşan kredi karşılaştırma platformu HangiKredi CEO'su Oray Durmazoğlu, taşıt ve konut kredilerinde ise henüz bir düşüş olmadığını ancak ilerleyen günlerde özellikle konut kredisinde bu düşüşü beklediklerini kaydetti.

Kendilerine gelen talebin son iki-üç aydır zaten yüksek seyrettiğini, açıklama ile herhangi bir değişiklik yaşanmadığını belirten Durmazoğlu, faiz indiriminin talebi ekstra yükseltmediğini aktardı.

Durmazoğlu, "Fakat 1-2 hafta içinde daha çok bankanın indirime gitmesiyle talebin daha da artacağını söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.