Ligler ertelendi ama spor paketi ücretleri ödenmeye devam ediyor!

Ligler ertelendi ama spor paketi ücretleri ödenmeye devam ediyor!
Güncelleme:

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'ye tüm spor faaliyetleriyle birlikte ikinci bir karar kadar müsabakaların durduğu Süper Lig için yayıncı kuruluşun, liglerin yeniden başlayıp başlamayacağı belli olmazken abonelerinden spor paketi ücretlerini talep etmeye devam etmesi tepki çekti.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, koronavirüs tedbirleri kapsamnda Türkiye Süper Ligi'nde müsabakaların durmuş olmasına rağmen, yayıncı kuruluşun maç yayınları için tanımladığı Spor Paketleri'ni kullanan abonelerinden ücret almaya devam ettiğini belirtti.

Küçük, "Digitürk spor paketi üyeliği olan tüketicilerimiz, spor kanallarını izlemedikleri ve bu hizmeti almadıkları halde, aylık faturalarında spor kanalı hizmeti alıyor gibi ödeme yapmaya devam ettiklerini belirterek, şikayetlerini dile getirmektedir." dedi.

Yayıncı kuruluş tarafından abonelerine 2 farklı çözüm sunulduğunu belirten ve "Liglerin yeniden ne zaman başlayacağı belirsizliğini korurken, Digitürk müşterilerine aboneliklerini iki ay dondurma veya aylık 35 TL karşılığı spor paketlerini iki ay daha uzatma teklifi etmekte, bunun taahhüt ve ödemesini de şimdiden istemektedir." diyen Küçük verilmeyen spor paketi hizmet bedelinin faturalardan düşürülmesini talep etti.

İşte Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük'ün konuyla ilgili açıklamaları:

Digitürk spor paketi üyeliği olan tüketicilerimiz, spor kanallarını izlemedikleri ve bu hizmeti almadıkları halde, aylık faturalarında spor kanalı hizmeti alıyor gibi ödeme yapmaya devam ettiklerini belirterek, şikayetlerini dile getirmektedir.

Liglerin yeniden ne zaman başlayacağı belirsizliğini korurken, Digitürk müşterilerine aboneliklerini iki ay dondurma veya aylık 35.-TL karşılığı spor paketlerini iki ay daha uzatma teklifi etmekte, bunun taahhüt ve ödemesini de şimdiden istemektedir.

Bugün itibariyle, koronavirüs salgını seyrinin ne olacağı ve liglerin yeniden ne zaman başlayacağı bilinmemektedir. Ayrıca, ekonomik açıdan aile ve bireyler zor günler geçirmektedir. Bu nedenle, verilmeyen spor paketi hizmet bedeli aylık faturalardan düşülmek suretiyle, bu tutarlar faturaya yansıtılmalı, aylık faturalar düşürülmelidir.

Koronavirüs tehdidinin biran önce sona ermesini ve liglerin yeniden başlamasını temenni ediyoruz. Ancak, belirsizlik devam ederken ve ekonomik açıdan kişi ve aileler zor durumda iken, iki aylık peşin satış önermek, şimdiden taahhüt istemek ve aylık faturalarda indirime gitmemek, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması, müşteri memnuniyeti ve ticari etik kurallarına aykırı bulunmaktadır.

Kamuoyuna ve ilgililere önemle duyurulur.

Levent Küçük
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği/TÜDER

instagram.com/leventkucuk1
twitter.com/27Ekim
linkedin.com/in/levent-küçük-51541a58/

- Levent Küçük'ün Haber3.com'daki köşe yazıları için tıklayın...

levent küçük

LEVENT KÜÇÜK KİMDİR ?

27 Ekim 1965 Osmaniye Doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Mezunu. Aynı üniversitede Maliye (Mali Hukuk) Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

1992 yılından itibaren 15 yıl Maliye Bakanlığı Vergi Denetmeni (Müfettişi) olarak İstanbul'da görev yaptı. 10 Ekim 2007 tarihinden itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İç Denetçi olarak denetim ve danışmanlık görevi yapmaktadır. SMMM ve Bağımsız Denetçi Belgesi sahibidir. Evli, eşi emekli bankacı, 1 kız çocuk babası.

Vergi Müfettişleri (Denetmenleri) Derneği İstanbul Şube Başkanlığı görevinde bulundu.
26.03.2014 tarihinden itibaren, merkezi Bakırköy’de olan, 1995 yılından beri faaliyette bulunan Tüketiciler Derneği-TÜDER Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve Bakırköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir. Tüketicileri bilgilendirici, bilinçlendirici ve kamuoyunun dikkatine yönelik çeşitli yazı ve açıklamaları bulunmaktadır.

Seçiniz...