Yıl sonu faiz ve enflasyon tahmini değişti

Yıl sonu faiz ve enflasyon tahmini değişti
Güncelleme:

JPMorgan, TCMB Para Politikası Kurulu'nun dünkü toplantısının ardından yaptığı değerlendirmede, TCMB'nin para politikasını "daha kademeli" sıkılaştırmasını beklediğini belirtirken, yıl sonu için yüzde 30 olan faiz tahminini değiştirmedi.

JPMorgan, Türk ekonomisi için 2023 yılı GSYH büyüme tahminini ise yüzde 2,5'ten yüzde 3,2'ye çıkarırken, cari işlemler açığının GSYH'ye oranına yönelik beklentisini de yüzde 3,2'den yüzde 4,5'e revize etti.

Barclays risklerin aşağı yönlü olduğunu öngördü
Barclays, Türkiye'de politika faizinin Ekim ayına kadar yüzde 35 ile zirveye çıkacağı tahminini korudu ancak risklerin açıkça "aşağı yönlü" olduğunu açıkladı.

Barclays'ten Ercan Ergüzel, "TCMB 3 aylık enflasyon raporunu temmuz sonunda açıklayacak ve TCMB Başkanı Erkan enflasyon raporu bilgilendirme toplantısında basın açıklaması yapacak" dedi ve bu açıklamanın faiz artırımı ve sadeleştirme planları hakkında daha fazla ipucu verebileceğini ifade etti.

Ergüzel, "Faiz artırım döngüsüyle ilgili olarak, ekime kadar politika faizinin yüzde 35 ile zirveye çıkacağı tahminimizi koruyoruz. Ancak gelecek dört toplantının her birinde önceki öngörümüz olan yüzde 2,5 puanlık artış yerine yüzde 5 puanlık artış yapılması gerekiyor" dedi.