Binlerce emekliye 300 TL taksitle konut müjdesi

Binlerce emekliye 300 TL taksitle konut müjdesi
Güncelleme:

Bu yıl 65 bin sosyal konut inşa edecek olan TOKİ, bunun 15 binini emekliye ayıracak.

‘Herkes ev sahibi olsun’ hedefiyle Türkiye’de dev projelere imza atan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2017’de emeklilere 15 bin konut inşa edecek. Dar gelirliler ve emekliler düşük fiyatlı kampanyalardan faydalanıp 250 lira taksitle ev sahibi olabilecek. TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

BÜYÜKŞEHİRDE 400 TL

“Emekli vatandaşlarımızı Anadolu’da ortalama 250 liradan; İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde ise 350-400 liradan başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. 2016’da 15 bin emeklimizi ev sahibi yaptık. Bundan sonra da her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz.”

120-170 BİN TL ARASI

Türkiye’de 11 milyon emekli vatandaş olduğunu aktaran Ergün Turan, emeklilere dönük ‘İkinci Bahar’ kampanyasıyla, konut projelerinden emeklilere yüzde 25’lik kontenjan ayırdıklarını belirtti. Kura aşamasında daire sahibi olmaya hak kazanan emekli ve dar gelirlilere 2+1 konutlardan ödeme planı çıkarılacak. Ev fiyatları 120 ile 170 bin lira arasında değişecek.

KİMLİK KARTI İLE BAŞVURU

TOKİ, ön talepleri bankalar aracılığı ile alacak. Emeklilerin kimlik kartlarını gösterip, 500 lirayla başvurması yeterecek. Ön talepleri toplanan evler için kura çekilecek. Sonra sözleşme imzalanacak. Ev alacak emeklinin kendisi veya eşi üzerine konut olmayacak. Hane halkı geliri en fazla 3200 lira olacak. Ev alınacak ilde en az 1 yıl oturuyor olmak da şartlar arasında.

Emeklilere konut satışı ile ilgili ayrıntılı bilgiye ‘toki.gov.tr’ internet adresindeki ‘Emeklilere Özel’ bölümünden ulaşılabiliyor. ‘444 86 54 no’lu telefonu arayarak da bilgi alabilirsiniz.

Seçiniz...