TCMB Başkanı Erkan'ın ''İstanbul'da ev bulamadık'' dedi yorumlar çığ oldu

TCMB Başkanı Erkan'ın ''İstanbul'da ev bulamadık'' dedi yorumlar çığ oldu
Güncelleme:

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" açıklamasına tepki yağdı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Hürriyet'in yayın yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun'la yaptığı söyleşide İstanbul'da barınma krizine dönüşen kiralık evlerle ilgili yaptığı itirafla gündeme oturdu.

Türkiye'de ev sahipleri ile kiracılar arasında cinayete varan tartışmalara yol açan ve artık bir kira krizinden çıkıp barınma krizine dönüşen kiralık ev sorunu her gün biraz daha büyürken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki evlerin kira bedellerinin yüksekliği nedeniyle ev kiralayamadığını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı.

Erkan, Ahmet Hakan'a yaptığı açıklamada İstanbul'da ev bulamadıkları için annesinin evine yerleştiklerini belirterek "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." demişti.

Hafize Gaye Erkan'ın bu ifadeleri kısa sürede sosyal medyayı salladı.Erkan’ın yürüttüğü göreve rağmen verdiği bu tepki sosyal medyada da tartışma konusu oldu.

 Aralarına siyasi ve ünlü isimlerin de dahil olduğu birçok sosyal medya kullanıcısı, Erkan'ın açıklamalarına büyük tepki gösterdi.

Sosyal medya platformu X'te "Merkez Bankası Başkanı" başlığı altında "Yurttaş ne yapsın", "Merkez Bankası Başkanı ev bulamamış benim de ev bulamam gayet normal", "ev küçük sığmıyoruz 3 kişi diye üzülüyordum Merkez Bankası başkanı bile anasında kalıyormuş gene iyiyiz biz", "Bakın ekonomist, koskoca merkez bankası başkanı bile böyle yapıyor çözümsüz ve kabul edilir birşey mi denmeye çalışıyor? Aile yoksa peki, sokakta mı kalalım?", "Acaba bu sorunun kaynağı konut karşılığında yabancılara vatandaşlık vermek olabilir mi?", "Merkez Bankası başkanı annesinin evinde yaşıyormuş, ben artık her yerde yaşarım!", "Merkez Bankası Başkanı bile ev kiralarından dert yanıyor, anasının yanına taşınıyorsa , vay asgari ücretlinin, emeklinin haline..!! Biri Türkiye Yüzyılı mı? dedi", "AKP İktidarı 22 yılda, Türkiyenin Hayat pahalılığı ve Enflasyon da dünya şampiyonu liğine çıkardı, Merkez Bankası Başkanı bu pahalılık tan yakınıyorsa Vatandaşın vay haline." gibi pek çok paylaşım yer aldı. 

Not: Yukarıda yer alan yorumlar X'te ( https://twitter.com/search?q=%22Merkez%20Bankas%C4%B1%20Ba%C5%9Fkan%C4%B1%22&src=trend_click&f=live&vertical=trends ) "Merkez Bankası Başkanı" hashtag'i altındaki kullanıcı yorumlarından derlenmiştir.