29 Ekim kutlamalarına izin çıkmadı!

29 Ekim kutlamalarına izin çıkmadı!
Güncelleme:

Kars Valiliği, CHP Kars İl Başkanlığı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kentte yapmak istediği etkinliklere izin vermedi.

Kars Valiliği, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve fener alayı taleplerine izin vermedi.

CHP il başkanlığının 29 Ekim etkinliklerine olumsuz yanıt veren valilik izin vermeme gerekçesi olarak, Cumhuriyet Bayramı törenlerine çelenk koyma işleminin mülki idare amiri ve belediye başkanı tarafından yapılabildiğini ve Covid-19 salgınını gösterdi.

‘FENER ALAYI RİSK DOĞURUR’

CHP Kars İl Başkanlığı’na etkinliklere izin verilmeme gerekçesini yazılı olarak gönderen Kars Valiliği, çelenk koyma talebinin reddedilmesine ilişkin, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ile Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'nin "Cumhuriyet Bayramı Törenleri" başlıklı 4'üncü maddesini hatırlattı ve “Başkent dışında yapılacak olan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde; ‘Atatürk anıt ve büstüne mülki idare amiri ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur’” dedi.

 CHP’nin 29 Ekim etkinliklerine izin verilmeme gerekçesi olarak korona virüsü salgınını da gösteren Kars Valiliği gönderdiği yazısında, “Ayrıca içinde bulunduğumuz Covid-19 salgını sürecinde; İlimizde düğün, taziye ve benzeri etkinlikler başta olmak üzere sosyal mesafe kuralının göz ardı edildiği toplu etkinlikler sebebiyle vaka sayılarında artış olması ve düzenlemeyi talep ettiğiniz basın açıklaması ve fener alayı etkinliklerinin de sosyal mesafenin korunması hususunda risk doğuracağı, salgınla mücadelede kat edilen süreci sekteye uğratacağı değerlendirildiğinden söz konusu talepleriniz Valiliğimizce uygun görülmemiştir” ifadelerine de yer verdi.

SALICI: 29 EKİM’İ KUTLAYACAĞIZ

Kars Valiliği’nin etkinliklere izin vermemesine sosyal medya hesabından tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Kars Valiliği, Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirmek istediğimiz çelenk bırakma töreni ve Fener alayını yasakladı! Bu evrak da yasağın tebliği! Ulusal Bayramların kutlanmasından duyduğunuz rahatsızlığı anlıyoruz ve daha yüksek sesle 29 Ekim'i kutlayacağız! Geri adım yok!” ifadelerine yer verdi.