Ankara'da büyük patlama; Genelkurmay'ın önünde bombalı saldırı

Ankara'da büyük patlama; Genelkurmay'ın önünde bombalı saldırı

Ankara 'da Genelkurmay Kavşağı yakınlarında askeri servislerin geçişi sırasında patlama oldu.

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi. Ankara'daki patlamanın askeri servis aracına yönelik bir saldırı sonucu gerçekleştiği bildiriliyor. Olay yerinde çok sayıda yaralıya sağlık ekipleri müdahale ediyor.

ankara-da-siddetli-patlama-6632557.jpeg

Gelen ilk bilgilere göre 2 servis aracının yanarak tamamen kullanılmaz hale geldiği belirtiliyor.

Servis aracının Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi.

ankara-da-siddetli-patlama-6632569.jpeg

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan  Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana  geldi. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği  tahmin edilen patlamada, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini,  10 kişinin  yaralandığını bildirdi.

Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta  ağır hasar meydana geldi.

Ayrıca caddeden geçen araçların camları kırıldı. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

ankara-da-siddetli-patlama-6632567.jpeg

SERVİS HAVA KUVVETLERİ'NE AİT

Servis aracının Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA: 28 ÖLÜ 61 YARALI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'da gerçekleştirilen saldırıda 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini 61 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı. Kurtulmuş, "En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı hakkında açıklama yaptı. Kurtulmuş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün Ankara'da saat 18.31 sıralarında İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta askeri personelimizi taşıyan servis araçlarının durduğu esnada bombalı bir araçla yapılansaldırı sonucu maalesef şu andaki belirlemelerimize göre 28 vatandaşımızı kaybettik. Vefat edenler arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz. Olay anında üçüncü dakikasından itibaren ambulanslarımız olay yerine sevk edildi. 32 ambulansla yaralıların taşınması işlemi yapıldı. Ayrıca olay çok kısa süre içerisinde olay yeri inceleme birimleri tarafından kontrol altına alındıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcımızın başkanlığındaki 7 kişilik bir savcılar heyeti tarafından bütün detaylarıyla soruşturulmaya başlandı."

"Saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır"

"Bu saldırı sadece orada servis otobüslerinin içerisinde bulunan askeri personelimize karşı yapılmış bir saldırı değildir" diyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu saldırı çok açık bir şekilde aziz milletimize, milletimizin tamamına karşı yapılmış alçakça, şerefsizce, haince, sinsice yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz. Bütün veriler, bulgular titizlikle değerlendiriliyor. Bu saldırıyı henüz şu ana kadar kimin gerçekleştirdiğine dair bilgi elimizde yok. Böyle bir açıklama da yapılmadı. En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır" ifadelerini kullandı.

ANKARA VALİSİ: 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 45 KİŞİ YARALANDI

Ankara Çankaya’da Genelkurmay Başkanlığı Kavşağı’na 300 metre mesafede bombalı saldırı gerçekleşti. Saat 18.31'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyla, 3 askeri servis aracı hedef alındı.

Ankara Valisi, saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştiğini tahmin ettiklerini söylerken, ilk belirlemelere göre 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ: 21 ÖLÜ 61 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada, 21 vefat olduğu bilgisinin kendilerine geldiğini, 61 kişinin de yaralı olduğunu söyledi.

2220093.jpg

Olay yerindeki çok sayıda yaralıya sağlık ekipleri müdahale ediyor. Ankara’daki patlama sonrası çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Ankara’daki patlama sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan açıklama geldi. Davutoğlu yaptığı ilk açıklamada, “Patlama sesi geldi, bakacağız” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi: Patlamadan 4 dakika sonra ilk ambulansımız olay yerine ulaşmıştır. Hemen ardından 32 ambulansımız olay yerine ulaşarak yaralı sevklerini süratle gerçekleştirmiştir. Yaralılar en yakın hastanelere sevk edilmiştir. Kan ihtiyacımız bulunmamaktadır. Tüm branşlarda uzman hekimimiz mevcuttur. Yoğun bakım, yanık ve ameliyat üniteleri konusunda herhangi bir yer sıkıntısı bulunmamaktadır

PATLAMA ASKERİ ARACA YÖNELİK

Patlamanın askeri servis aracına yönelik bir saldırı sonucu gerçekleştiği bildiriliyor. Olay yerinde çok sayıda yaralıya sağlık ekipleri müdahale ediyor. Ağır yaralılar var. Patlamanın olduğu bölgede Genelkurmay Başkanlığı, lojmanlar ve Kara Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı bulunuyor.

ankara-da-siddetli-patlama-6632565.jpeg

BÖLGEDE KUŞ UÇURTULMUYOR

Yeni bir patlamaya karşı güvenlik güçleri tarafından İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı. Patlama olan alanın çevresinde önlem alındı.

20160217085428.jpg

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna  yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

ankara-da-siddetli-patlama-6632561.jpeg

[PAGE]

ankara-da-siddetli-patlama-6632559.jpeg

[PAGE]

ankara-da-siddetli-patlama-6632563-002.jpeg

[PAGE]

ankara-da-siddetli-patlama-6632565-001.jpeg

[PAGE]

ankara-da-siddetli-patlama-6632567-001.jpeg

[PAGE]

ankara-da-siddetli-patlama-6632569-001.jpeg

[PAGE]

ankara-da-siddetli-patlama-6632557-001.jpeg

[PAGE]

20160217085428-001.jpg