Çeşme'de göçmen faciası: Ölü sayısı 5'e yükseldi

Güncelleme:

İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'de göçmenleri taşıyan botun fırtına sebebiyle devrilmesi sonucu 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Olay, saat 07.00 sıralarında Çeşme ilçesi Alaçatı Kleopatra koyunda meydana geldi. Bir grup göçmenin fırtınaya rağmen koydan denize açıldığı bilgisi sonrası Çeşme Sahil Güvenlik ekipleri, çalışma başlattı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopter, insansız hava aracı (İHA) ve botlarla yapılan arama-kurtarma çalışmalarında 4 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

Batan bottaki diğer göçmenlere de ulaşılması için bölgede olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ
Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında batan bot ile ilgili açıklama yaptı. 5 kaçak göçmenin öldüğü faciaya ilişkin, "Bugün saat 06.58'de, kaçak göçmenlerin bulunduğu lastik botun battığı ihbarının alınması üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Botu tarafından 1'i deniz yüzeyinde, 5'i de karada olmak üzere toplam 6 kaçak göçmen kurtarıldı. Deniz yüzeyinde 4, karada ise 1 kaçak göçmenin ise cansız bedenine ulaşıldı. Denizde kayıp düzensiz göçmenler olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine bölgeye derhal 1 Sahil Güvenlik helikopteri, 1 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi ve 1 kara aracı daha sevk edilerek arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır" denildi. Açıklamada ayrıca lastik botta 13 kaçak göçmenin olduğu, kayıp 2 göçmenin bulunması için de çalışmaların sürdüğü bildirildi.

DHA