Düğün günü gelini öldüren damat: ''Kuş gibi hafifledim !''

Düğün günü gelini öldüren damat: ''Kuş gibi hafifledim !''
Güncelleme:

Bursa'da düğün sabahı eşini 16 yerinden bıçaklayarak öldüren zanlının cinayetten sonra "kuş gibi hafifledim" dediği ortaya çıktı.

BURSA’da, kına gecesinin ardından eşi Güllü Y.’nu (22) düğün gününün sabahı 16 yerinden bıçaklayarak öldüren Metehan Y. (23) hakkında hazırlanan iddianame, Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Metehan Y.’nun, eşi Güllü’yü öldürdükten sonra yanına gittiği arkadaşına, "Kuş gibi hafifledim" dediği belirtildi. Y.’nun ’ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası' istemiyle yargılanmasına, önümüzdeki günlerde başlanacak.

Olay, geçen 3 Aralık Pazar günü sabah saatlerinde merkez Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesi İlkbahar Sokak’ta meydana geldi. Metehan Y., ailesinin evlenmelerine izin vermemesi üzerine kaçırıp resmi nikah kıydığı Güllü Y.’nu düğün yapacakları günün sabahı aralarında çıkan tartışma sonucu 16 bıçak darbesiyle öldürdü. Cinayetin ardından kaçan Metehan Y., saklandığı tarlada polis tarafından yakalandı.

Uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen Metehan Y., verdiği ifadede, kına gecesine gelen bazı davetlilerden eşinin kendisini aldattığına ilişkin sözler duyduğunu belirtip, "O gece sabaha kadar bu söylentiler yüzünden uyuyamadım. Sabah kendisi ile konuşmak istedim, aramızda tartışma çıktı. Elimde bıçak vardı. Boğuşmaya başladık. Nasıl bıçakladığımı hatırlamıyorum" dedi.

Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MAKTÜLÜN 'BENİ ÇOK SEVİYOR, ZARAR VERMEZ' SÖZLERİ İDDİANAMEDE

Metehan Y. hakkında hazırlanan iddianame, Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, uyuşturucu kullanıcısı olduğu belirtilen Metehan Y.’nun, daha önce de eşini döverek gece ormanlık bir alanda ağaca bağlayıp oradan ayrıldığını, genç kadının kurtulduktan sonra devriye gezen jandarma ekiplerinden yardım istediğini, fakat eşinden şikayetçi olmadığını belirtti.

Bu olaydan sonra genç kızın Metehan Y.’ndan uzak kalması için bir akrabasının yanına yerleştirildiğinin belirtildiği iddianamede, Güllü Y.’nun, yanında kaldığı akrabası olan Dilek Y.’na, "Metahan ile 16 yaşından bu yana tanışıyorum. Beni çok seviyor. Ben de onu çok seviyorum. Bana zarar verebilecek biri değil. En fazla bu şekilde bir ağaca bağlar ve bırakır. Bana el kaldırır, ancak kıyamadığı için vuramaz" dediği ifade edildi.

SABAHA KADAR UYUŞTURUCU ALDI

İddianamede Metehan Y.’nun düğünden bir gece önce düzenlenen kına gecesinde sabaha kadar uyuşturucu aldığını, sabah saatlerinde ise evinde kapıyı kilitleyip Güllü Y.’nu öldürdükten sonra bıçağı bırakıp yanına gittiği arkadaşı Bekir T.’a, "Güllü’yü vurdum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bana yardım et" dediği, T.’ın ise "Neden böyle bir şey yaptın" şeklindeki soruya ise "Abi çok rahatladım. Kuş gibi hafifledim" dediği ortaya çıktı.

Metehan Y.’nun 'eşini öldürmek' suçundan ’ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA